1 post
 • images/deelname/3kleurenverhaal.jpg
  Een verhaal geschreven in maximaal 300 woorden waarbij 3 kleuren een rol spelen. De schrijver bepaalt zelf de kleuren. Het is echter niet de bedoeling om een kleur sec alleen als kleur te gebruiken maar ook als bv begrip, symbool of gemoedstoestand (Een blauwtje lopenZich groen en geel ergeren, wit wegtrekken, etc) .
  5 gepubliceerde inzendingen
 • SF & Fantasy
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zwart wit of rood

Publicatie op: 30-06-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zwart wit of rood

114 Hits.

Veerle woonde in een doodgewoon dorp.

Overdag zag alles er troosteloos uit. Dan voelde ze zich ook niet zo goed, ze keek door haar verrekijker, op zoek naar avontuur. Maar ze zag helemaal niets. Het werd opeens zwart voor haar ogen. Ze was dan ook een zwartkijker.

Zo lag ze daar een tijdje te bekomen, tot ze weer wat kleur op haar wangen kreeg. Op de klok was het al over negen. Nu moet het gebeuren dacht zij ongeduldig. Het dorp had een grote speelgoedwinkel, overdag was alle rustig, maar als het donker werd kwamen de speelgoedtuigen tot leven. Ze rende nu heel snel tot ze geen adem meer had, ze zag zo rood als een pioen van de inspanning.

Ze wist al van buiten hoe ze moest lopen om haar geliefkoosde vrienden terug te zien. Hans en Grietje kwamen uit hun donker zwart gat en besprongen met veel plezier de boze, zwarte heks, ze viel in het hete vuur met een overdonderde knal. Haar ogen stonden rood en schoten vuur. Verder zag Veerle Assepoester zij was niet langer meer het zwarte schaap van de familie, maar bewoog zich nu in hogere kringen. Veerle kwam zo in de witte zone terecht. Daar was alles zo vredig en maagdelijk wit. De arrenslee stond te wachten tot het weer winter werd. Dat duurde eeuwen, ondertussen zag de kerstman zwarte sneeuw van het wachten.

Opeens was het tijd om naar huis te gaan, zodat niemand iets merkte van haar nachtelijke uitstapjes.

In bed gekomen viel ze in een diepe slaap, ze voelde lichtjes een kus op haar wangen, ze dacht aan haar prins op het witte paard.

De wekker haalde haar weer uit haar dromen. Veerle zuchtte even en wist dat ze weer een zwarte dag tegemoet ging.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.06.21
Feedback:
Het idee voor het verhaal vind ik grappig, de kleuren zijn er leuk in verwerkt.
Ik heb alleen wat problemen met de manier waarop het geschreven is, ik vind het nogal warrig. Als uitleg even de tweede alinea:

Overdag zag alles er troosteloos uit. Dan voelde ze zich ook niet zo goed, ze keek door haar verrekijker, op zoek naar avontuur. Maar ze zag helemaal niets. Het werd opeens zwart voor haar ogen. Ze was dan ook een zwartkijker.

Dat ze zich niet zo goed voelde heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat alles er troosteloos uitzag en met het feit dat ze niets zag door haar verrekijker. Daarom zou ik het logischer vinden om dat in één zin te zetten.
Dan wordt het ineens helemaal zwart voor haar ogen omdat ze een zwartkijker is. Wel leuk bedacht, maar dat hoort weer meer bij het feit dat ze zich niet zo goed voelde.
Ik zou dus bijvoorbeeld beter vinden:

Overdag zag alles er troosteloos uit, dan voelde ze zich ook niet zo goed. Ze keek door haar verrekijker, op zoek naar avontuur, maar ze zag helemaal niets. Toen werd het haar ook nog opeens zwart voor de ogen. Ze was een echte zwartkijker.

Ook verderop goed opletten wanneer je een punt en wanneer je een komma gebruikt. Wat hoort er bij elkaar? Wanneer is een zin afgelopen?

Ik hoop dat dit je helpt!
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Stientje Van de walle 01.07.21
  Bedankt Janneke ik ben geen verhalen schrijfster, maar wou het toch eens proberen. je hebt helemaal gelijk. Ik heb ook moeite met de leestekens

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje
369
Lezen?
Jong gezin uiteengerukt
306
Lezen?
Het verleden
293
Lezen?