Naast de vele schrijfactiviteiten die op Schrijverspunt te vinden zijn organiseert Schrijverspunt zelf ook elk jaar een aantal schrijfwedstrijden of schrijfuitdagingen. Die projecten zijn hier te vinden.

We maken in maart de uitslag bekend in onze nieuwsrubriek!
INFORMATIE OVER DEZE SCHRIJFWEDSTRIJD (klik hier)

55woordenwedstrijdIn februari 2022, van 14 februari t/m 20 februari (15.00 uur) wordt opnieuw de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als voorgaande jaren zoeken we weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en  ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die we in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen. Deelname is alleen mogelijk in de week van het Korte Verhaal! Er is hier dan een knop zichtbaar om je verhaal in te zenden.

55woordenMeedoen aan deze zevende editie?

Lees eerst de spelregels onderaan deze pagina, schrijf je verhaal, schrap wat overbodig is en dubbelcheck het aantal woorden. Een deskundige jury  selecteert de 55 beste verhalen die worden opgenomen in deze zevende 55 woorden­verhalen­­bundel. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen 'allerbeste 55 woordenverhaal 2022' een boekenpakket.

 

Twee spelregels!

  • Alleen fictie komt in aanmerking, dus echte, afgeronde prozaverhalen, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind. Gedichten, filosofische overpeinzingen en beschouwingen van natuur en persoonlijk leed worden, hoe mooi opgeschreven ook, onverbiddelijk en meedogenloos terzijde gelegd en doen niet mee aan de wedstrijd.
  • Het verhaal moet in precies 55 woorden inclusief de titel worden verteld, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties. Raadpleeg bij twijfel het woordenboek om te controleren of woorden los of aan elkaar geschreven worden!
 Deelname:
Deelnemen aan deze wedstrijd is mogelijk van 14 februari t/m 20 februari (15.00 uur). Niet eerder en niet later!

Wat kun je winnen?

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel en een gratis Pluslidmaatschap voor een jaar.

De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

 De uitslag:

Direct na afloop van de deelnameperiode (zie hierboven)  voor deze schrijfwedstrijd verwijderen we deze pagina. We streven ernaar de uitslag van deze schrijfwedstrijd dan binnen twee weken bekend te maken. De uitslag publiceren we in onze nieuwsrubriek!

De eerstvolgende schrijfwedstrijd 55 woorden is in februari 2020
Test
© Website beheer op .
Klik hier