1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1074 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 25-08-2021

Hits: 161

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Achtergelaten

Aangepast: 25-08-2021
Ik snap er niets van. Hier zit ik vastgebonden aan een paal.
Mijn roedel is vertrokken.
Ik heb niemand gebeten. Ik luisterde goed. Ik deed mijn behoeften altijd buiten. Waarom?
In het begin van het corona tijdperk zijn veel huisdieren aangeschaft. Een deel werd in de vakantieperiode aan de kant van de weg gevonden.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.08.21
Feedback:
Jammer maar waar. Wat betreft ‘het verhaal’; ik mis echte personages en een verrassend eind (zie de aanbevelingen bovenaan). Maar daar ben ik niet erg streng in, zolang het mij aanspreekt. Maar toch iets om over na te denken voor het volgende verhaal.
Show more
25.08.21
Feedback:
Goed dat je over dit onderwerp schrijft. En je hebt het wederom weer goed beschreven; ik zie het voor me!
Show more
25.08.21
Feedback:
Afschuwelijk, dat zoiets gebeurt!
Goed beschreven!
Show more
 • Monetta Boersma 26.08.21
  Dat vind ik ook. Ik heb er totaal geen begrip voor dat mensen zo met dieren omgaan.
  Hartelijk dank!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Kalfsvlees
182
Lezen?
55 woordenverhaal
Jacht
172
Lezen?
55 woordenverhaal
Radboud University
143
Lezen?