Voor schrijvers, door schrijvers
958 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

104 Hits

Publicatie op:
Critical Point

Kaniblaf en Ueberhaupt waren twee honden. Kaniblaf een grote loebas. Ueberhaupt een kleine keffer. In de geschiedenis zijn alle grote dictators kleine keffers: Hitler, Napoleon, Mao, het waren allemaal kleine mannetjes. Om dezelfde reden blafte Ueberhaupt altijd tegen Kaniblaf, want het zijn de kleine hondjes die de grote uitdagen. Tot Kaniblaf Ueberhaupt opat.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Critical Point"

06.03.21
Feedback:
Je schrijft: 'In de geschiedenis zijn alle grote dictators kleine keffers: Hitler, Napoleon, Mao, het waren allemaal kleine mannetjes.' Hoe zit het dan volgens jou met Hafiz al-Assad van Syrië? Kleine dictator, maar grote keffer? Ik ben benieuwd.

Moet het woordje 'reden' in de zesde zin worden opgevat als oorzaak? Zo'n kleintje kan het toch niet helpen dat-ie zich zo gedraagt!
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Afscheid (270) Nicole Schilder 09-09-2020

    'Als je geen hulp accepteert bij het opruimen ben ik weg.'  Ze meent het. Mijn dochter is een taaie. Ik voel wanhoop, pijn en paniek. Ik wil haar niet kwijt. Maar erger is dat ik ondanks dat toch...

    Lees meer: Afscheid