Voor schrijvers, door schrijvers
957 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

120 Hits

Publicatie op:
De grote roerganger
Nu vraagt u voor de zoveelste keer wat wij met Nederland van plan zijn. Dat vind ik nou zo jammer en zo onnodig ook, want het staat allemaal in mijn laatste boek. Leest u dat nou eens. Van de mensen die wel die moeite genomen hebben krijg ik alleen maar enthousiaste reacties.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De grote roerganger"

09.03.21
Feedback:
Slechts 54 woorden, waarvan er drie enigszins misleidend zijn. Jammer! Niet iedereen zal in Thierry Baudet 'de grote roerganger' herkennen. Daarvoor is die bijnaam al te zeer met Mao verbonden. Ik stel daarom een andere titel voor: Een frisse boreale wind (of zoiets). Daarmee slaat u twee vliegen in één klap. Als het geheel dan ook nog omlijst wordt door aanhalingstekens, ben ik volkomen tevreden, want voor het overige vind ik dit een voortreffelijke situatieschets: Ik zie de ijdeltuit zo voor me, verontwaardigd orerend tegen de verzamelde pers. Hollands drama in vestzakformaat. Alle hulde.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 09.03.21
  Ik heb me vergist met tellen: Dat maakt het eerste zinsdeel van mijn recensie geheel overbodig. Sorry voor de mogelijke verwarring!
  • Bennie Sieverink 09.03.21
   Dank voor je gedegen feedback Hans. De enige echte grote roerganger was inderdaad Mao, en hij had ook een boekje dat voor zijn volgelingen bijkans heilig was. Grote roerganger bleef nog jaren een gevleugeld begrip in ironische zin, al zal het jongeren van tegenwoordig niet altijd meer wat zeggen.

Heb je deze al gelezen?

 • Verbonden (95) Henny Anna te Velde 12-02-2021

  Ik wied onkruid in haar tuin. Ik zie haar niet en zij mij niet, maar ze is er. ‘Ik heb wel wat lekkers voor je.’ Ik kijk op en een dronken man gebaard naar zijn kruis. Ik kijk weg, hij loopt door....

  Lees meer: Verbonden