Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 801
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Er is niets veranderd
© Harry Boerkamp op .
Aantal hits: 343

Bij het zien van de beelden op TV van de mishandeling van de zwarte man in Minneapolis met de dood tot gevolg, dacht ik aan de historische toespraak van dominee Martin Luther King uit 1963, ‘I have a dream’, waarin hij hoopte dat mensen niet op hun huidskleur beoordeeld zouden worden.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Er is niets veranderd"

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
31.05.20
Feedback:
Denk, dat je Martin Luther bedoelt. Maarten Luther is de man, die in 1517 95 stellingen publiceerde. Je tekst zou wel veranderd kunnen worden.
  • Lezenswaardig:
    50%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Harry Boerkamp 31.05.20
    Met mijn geheugen is niets mis, Hans maar je hebt gelijk, Hans. Het moest Martin zijn. Ik heb het inmiddels aangepast. Racisme is elke dag nog aan de orde en niet alleen in Amerika.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !