Voor schrijvers, door schrijvers
957 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

76 Hits

Publicatie op:
Gebrek
 
Hij begrijpt het vaak niet. Mensen lezen iets of luisteren aandachtig en komen vervolgens niet meer bij van het lachen, maar hij kijkt weer glazig omdat hij de clou niet begrijpt of het zo voorspelbaar vindt dat het gewoon niet leuk is. Zijn fout. Hij is nou eenmaal niet geboren met gevoel voor humor.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gebrek"

05.03.21
Feedback:
Ik moest niet echt lachen, maar soms heb ik dat wel. Het ligt dus niet aan mijn gevoel voor humor. Maar ik herken me ook wel in de chagrijn. Dat maakt het toch wel wat waard.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Leonardo Landgraaf 06.03.21
  Leuk dat je reageert, Arjan. Dit stukje is fictie. Daarentegen is mijn tweede stukje 'ongedocumenteerd' deels aan recente gebeurtenissen ontleend!

Heb je deze al gelezen?

 • Foutje (174) Connie van Vuuren 03-01-2021

  Een enorme plons laat de watervogels uiteen vliegen. Op afstand kijken ze naar de vreemde eend. "Wat een lelijkerd," snatert er een. "Een vreemde, die hoort hier niet." Nieuwsgierig komen ze...

  Lees meer: Foutje