1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1035 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-12-2020

Hits: 400

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gokje3

Aangepast: 10-12-2020

Jos, dagbladhandelaar, speelde met 40 dorpsgenoten Euromillions.

Hij vulde daarbij telkens de naam van zijn nieuwe vriendin in, in de hoop met haar te verdwijnen ingeval van winst van de jackpot.

Op een avond was het zover: het dorp had de jackpot gewonnen.

Zijn nieuwe vriendin woont nu op de Balearen met de buurman.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.10.21
Feedback:
Tiens, zo zie je maar...
Show more
19.10.21
Feedback:
Ik vind het idee van een hoopvolle man die 'op het verkeerde gokt' leuk, maar ik snap niet zo goed wat het nut is van de andere dorpsgenoten in dit verhaal: afgezien van de buurman, wat is hun rol voor het plot? Ook een klein spelfoutje is dat "ingeval" uit elkaar geschreven wordt ("in geval"), geloof ik. En "tekens de naam van zijn nieuwe vriendin", houdt dat in dat hij steeds een nieuwe vriendin heeft en vervolgens haar naam gebruikt, of is het één nieuwe vriendin waarvan hij telkens dezelfde naam dus van gebruikt? Afgezien van deze onduidelijkheden vind ik het verhaal leuk verzonnen.
Show more
10.12.20
Feedback:
Grappig. :d
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Straf
348
Lezen?
55 woordenverhaal
atlas
314
Lezen?
de pastoorsmeid
311
Lezen?