1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1074 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 16-09-2021

Hits: 119

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Knopen

Aangepast: 13-10-2021
Erik, mag ik jouw nieuwe blouse lenen?
Dat mag, als je er maar voorzichtig mee bent.
Uiteraard!
Tijdens het aandoen kom ik erachter dat er een knoopsgaatje ontbreekt, dus knip ik er heel netjes en voorzichtig één bij.
Ik loop naar beneden, dan zegt mijn moeder: ''Lieverd, je hebt jouw blouse verkeerd geknoopt."
Oeps.....
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.09.21
Feedback:
Mooi. Ik zag het aankomen, en toch was het grappig.
Show more
16.09.21
Feedback:
Leuk geschreven
Show more
16.09.21
Feedback:
Daar gaat je zakgeld, Merel. Grappig bedacht.

Ook bij de eerste drie regels aanhalingstekens openen en sluiten, het is immers dialoog (de witregels zijn dan ook niet nodig). Dus:

"Erik, mag ik jouw nieuwe blouse lenen?"
"Dat mag, als je er maar voorzichtig mee bent."
"Uiteraard!"
Show more
 • Merel de Bonte 16.09.21
  Bedankt weer voor jouw feedback!
  Met de aanhalingstekens ben ik nooit goed geweest.
  Had het nog wel online opgezocht en daar zag ik staan, dat als er ik zei ik of iets in die trant achter staat er dan aanhalingstekens moeten staan.
  Maar fijn dat ik nu geleerd heb dat dat ook is als er niks achter staat.
  Dank je wel!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Omdenken (deel 2)
295
Lezen?
55 woordenverhaal
Marktplaats
170
Lezen?
55 woordenverhaal
vijfenvijftig woorden
153
Lezen?