Voor schrijvers, door schrijvers
948 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

240 Hits

Publicatie op:
Te koop?
Voor honderdvijfentwintigduizend euro te koop: landhuis op een prachtlocatie met ruimschoots aangrenzend landgoed voor een avondwandeling. Waar gepaste Corona-afstand niet afstandelijk is noch afdoet aan sfeer. Waar u 's nachts de hemelse stilte ervaart. 's Morgens opstaan als het een God in Frankrijk "avec du croissants et petit pain".
En... u mag weer wakker worden.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Te koop?"

30.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Grammatica en spelling: Misschien moet je toch nog eens kijken naar de voorlaatste zin. Ik vind 'het' hier volstrekt onbegrijpelijk. En volgens mij moet in de Franse tekst 'du' de wezen. [Het valt me tegen van al die tweetalige Schrijverspunt-leden, dat ze zo zitten te slapen.] Of je met 'petit pain' eigenlijk petits pains bedoelt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zelf heb ik bij het ontbijt altijd stevige trek.
 • Waardering schrijfkwaliteit
  40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa van den Heerik 31.08.20
  Merci pour votre réponse monsieur.
  Zoals we in Rotterdam zeggen: 'Ik kèn Frans wel maar hij ken mij niet'. Wanneer ik mogelijkheid heb zal ik verifiëren of ik een aanpassing moet doen aan het Frans. Het woordje 'het' is inderdaad op spontane en raadselachtige wijze op deze plek terechtgekomen. Misschien gestuurd, door Frans...

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Een varken (411) Lieven Vandekerckhove 17-04-2020

  Op wandel met mijn kleindochter stopte ik bij een huisje, waar vroeger een man woonde die nooit naar de supermarkt moest gaan om vlees te kopen, omdat hij zijn eigen varkens kweekte. Ik vertelde...

  Lees meer: Een varken