Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 797
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Taalgebruik
© Annemarie Steenbergen op .
Aantal hits: 151

Geen barbecue zonder oma’s unieke knoflooksaus. Menig stokbroodje en stukje vlees wordt gretig door mijn kinderen erin ondergedompeld. Als de schaal leeg is en de kinderen verveeld aan de tafel zitten, vraagt oma wat er is. Waarop ik spontaan, maar volkomen aan de jeugd aangepast, uitroep: nou mam, ze zitten eigenlijk aan tafel voor saus!

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Taalgebruik"

Geschreven door Annemarie Steenbergen . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
30.07.20
Feedback:
Wat is het leven zonder saus? Grappig verhaal!
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 31.07.20
    Hahaha Janneke, ik snap dat in Hongarije het taalgrapje niet helemaal gesnapt wordt. "voor saus" heeft een bepaalde betekenis onder jongeren. Moet je maar even Google, kan het hier natuurlijk niet verraden.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !