1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1074 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 02-07-2021

Hits: 212

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zaterdagmorgen

Aangepast: 02-07-2021

Met zijn handen gevouwen op het dak van zijn Opel staat de vader te wachten tot de wedstrijd van zijn zoontje voorbij is. Het blonde jongetje komt aangerend, maar vertraagt zijn pas in de laatste vijf meter. ‘Ik heb drie keer gescoord’, mompelt hij, haast onverstaanbaar. ‘Goed gedaan. Stap maar in’, zegt de vader toonloos.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.07.21
Feedback:
Ik mis iets verrassends daarom drie sterren.
Show more
 • Bart Jongeling 14.07.21
  Hoi Annemarie, moet het altijd verrassend zijn? Het is een sfeertekening. Iets dat ik ken uit de werkelijkheid en mijn hart verscheurt. Arm joch.
  • Bart Jongeling 29.07.21
   @Annemagenta Altijd goed om te lezen hoe je verhaal overkomt op de lezer, en wat de lezer verwacht. Bedankt!
  • Annemagenta 29.07.21
   Hoi Bart, nu je het uitlegt snap ik het einde van je verhaal beter. Het is waar dat het mij vooral aanspreekt als er ineens iets komt in een verhaal wat ik niet verwacht. Zeker in een 55 woorden verhaal. Voor een sfeersetting is 55 woorden vaak te kort. Had hem hier blijkbaar ook niet meteen door. Hoop dat mijn uitleg een beetje verhelderend is. Groetjes, Annemarie
04.07.21
Feedback:
Een van de betere verhalen in dit genre. Links en rechts worden laffe schrijfseltjes opgehemeld en dit pareltje laten de zwijnen links liggen? Hemeltergend.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Kinderachtig
240
Lezen?
Column
Statler en Waldorf
231
Lezen?
SF & Fantasy
Overleven of overleveren
186
Lezen?