Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Op 1 februari werd de longlist van de Hebban Thrillerprijs bekendgemaakt, waarna een ruim honderdkoppige lezersjury aan de slag ging. Zij lazen en beoordeelden de vijftien boeken op deze lijst en kwamen samen tot een shortlist, die nu gelezen zal worden door een professionele vakjury. Welk boek op de shortlist zal winnen?

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. In 2023 wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. Nieuw dit jaar is de wildcard; de vijftiende nominatie op de longlist werd bepaald door Hebban-leden. De Hebban Thrillerprijs 2023 wordt tijdens de Avond van het Spannende Boek op 25 mei uitgereikt. De Avond is de aftrap van de Thriller Weken, die plaatsvinden in boekhandel, bibliotheek en hier op Hebban van 26 mei tot en met 18 juni.

Genomineerd zijn:
De Magdalenacodex van Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg (HarperCollins Holland)
November van Thomas Olde Heuvelt (Meulenhoff Boekerij)
Gouden Nevel van Thijs Voortman (Flamboyant Uitgeverij)
Het verkeerde meisje van Angelique Haak (De Crime Compagnie)
De Ripperconnectie van Gerrit Barendrecht (Luitingh-Sijthoff)

RATING

STEMMEN

HITS

110

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE