Voor schrijvers, door schrijvers

Cursus en opleiding

Schrijven is een hobby voor sommigen die redelijk overweg kunnen met de Nederlandse taal. Maar wil je je eigen schrijverskwaliteiten verbeteren dan is de deelname, naast bijvoorbeeld het gebruik van manuscriptbegeleiding, aan een voor jou passende cursus of opleiding zeker te overwegen.

In deze rubriek geven we een overzicht van de mogelijkheden. Heb je ervaring met een van de mogelijkheden deel die dan, dmv een waardering of commentaar, met anderen die op zoek zijn naar de geschikte opleiding.

Cursus Verhalen SchrijvenIs verhalen schrijven jouw nieuwe hobby?

Droom jij ook van een nieuwe hobby als schrijver? Volg dan nu de cursus verhalen schrijven van Thuiscursus.nl. Middels onze unieke studiemethode heb je in korte tijd verhalen schrijven onder de knie.

Onze aanpak is uniek: tijdens de cursus geniet je van de professionele begeleiding van een succesvolle verhalen schrijven met jarenlange ervaring in het vak. Je krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die jij nodig hebt om optimaal bezig te zijn met je hobby.

Alles wat je wilt weten over verhalen schrijven

Een flinke portie fantasie en schrijfgerief: meer heb je niet nodig om een goed verhaal te schrijven. Voel jij het ook al kriebelen om jouw hersenspinsels neer te schrijven en te bundelen tot een spannend, romantisch of net dramatisch boek, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan brengt de opleiding Verhalen schrijven soelaas. In ‘no time’ word jij een ‘skilled writer’, die de meest knotsgekke of net levensechte personages uit zijn pen tovert.

Een goed schrijver onderscheidt zich door zijn personages tot leven te wekken. Statische personages waar mensen zich moeilijk mee kunnen identificeren, zullen weinig tot geen succes kennen. Door karakteristieken en typetjes te creëren, breng jij schwung in je verhaal, en zullen mensen jouw verhaal uitlezen als een trein. Door pittige dialogen toe te voegen, zorg je er bovendien voor dat jouw lezers gecharmeerd geraken door je personages.

Naast het creatieve aspect wordt er ook ruim aandacht besteed aan een stevige theoretische onderbouw om verhalen te schrijven. Zo zal je ingewijd worden in het vakjargon: zeggen de begrippen ‘dode en levende dialogen’, ‘synopsis’ en ‘story of fabula’ jou niet meteen iets? Wie zich inschrijft voor deze opleiding, komt sowieso te weten wat deze termen betekenen. Daarnaast maak je ook kennis met de regels van interpunctie en de opbouw van een tekst. En wie weet: misschien ontpop jij jezelf wel tot de nieuwe Steven King?

Belangstelling?

klikhierom je aan te melden of voor meer informatie.

Hits: 1663