Cursus & opleiding schrijven

Schrijven is een hobby voor sommigen die redelijk overweg kunnen met de Nederlandse taal. Maar wil je je eigen schrijverskwaliteiten verbeteren dan is de deelname aan een voor jou passende cursus of opleiding zeker te overwegen.
Lees straks je eigen boek voor. Schrijven is natuurlijk een vak apart,maar schrijven voor kinderen helemaal. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen belevingswereld, woordenschat en taalgebruik. Wat vinden kinderen leuk of spannend? Wat maakt dat kinderen geboeid raken door een verhaal? Welke woorden begrijpen kinderen wel en welke niet?
Of je nou voor kinderen wilt schrijven, omdat je zelf kinderen of kleinkinderen hebt, met kinderen werkt of omdat je nu eindelijk de verhalen die je altijd verzint, op papier wilt zetten, het kan allemaal. Met de cursus Kinderverhalen schrijven heb je het zo in de vingers! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur.

De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen! Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Je leert hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeën omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren.

Daarom kies je voor deze opleiding

Korte, praktische cursus waarin je alle basistechnieken leert om kinderverhalen te schrijven
Inclusief mondelinge lesdag
Rijk geïllustreerd lesmateriaal met veel voorbeelden

Voor wie is de cursus Kinderverhalen schrijven bestemd

Is schrijven je passie en wil je je richten op kinderen en jongeren? Dan is de cursus Kinderverhalen schrijven je op het lijf geschreven. Je maakt kennis met het gehele schrijfproces en gaat lekker zelf aan de slag. Of je nou voor je eigen (klein)kinderen verhalen wilt schrijven, of professioneel aan de slag wilt als kinderboekenschrijfster, met deze cursus doe je alle kennis en technieken op om iets moois op papier te zetten. Ook als je al verhalen schrijft, maar je schrijfvaardigheid verder wilt ontwikkelen, is de cursus Kinderverhalen schrijven echt een aanrader.
Je einddoel

Na het afronden van de cursus Kinderverhalen schrijven heb je de basistechnieken van het schrijven in de vingers.

Na afloop van de cursus:

heb je een goed inzicht in het creatieve proces van schrijven
weet je aan welke eisen een kinderverhaal moet voldoen
ben je in staat om zelf een kinderverhaal te schrijven

Inhoud van de cursus Kinderverhalen schrijven

Voordat je kinderverhalen gaat schrijven, moet je natuurlijk eerst weten waar je moet beginnen. Je maakt kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeën omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Naast het creatieve proces, komt de praktische kant aan bod. Natuurlijk ga je tijdens de cursus meteen zelf aan de slag. Dankzij de praktische oefeningen is schrijven voor jou straks een koud kunstje!

Na het basisgedeelte komen tijdens de cursus Kinderverhalen schrijven de volgende onderwerpen aan bod:
Schrijven voor kinderen
Het begin
Personages
Waar een wil is, is een weg
Structuur
Emoties
Spanning
Dialoog
Perspectief en beschrijvingen
Genres en humor
Verbeteren

Dit krijg je thuis

Je ontvangt losbladig lesmateriaal. De rijk geïllustreerde leerstof is daar volledig in opgenomen. Je hoeft dus geen studieboeken aan te schaffen. Wel heb je een goed woordenboek nodig en is de Woordenlijst Nederlandse Taal (het Groene Boekje, laatste druk) aan te bevelen. Beide zijn snel en gemakkelijk te bestellen in de digitale leeromgeving van de LOI op internet.

Mondelinge lesdagen

Ieder jaar organiseert de LOI, bij voldoende belangstelling, exclusief voor cursisten van de schrijfcursussen, een unieke bijeenkomst. Op deze zaterdag in november ontmoet je je medecursisten en je docenten. Je discussieert met elkaar over de cursus, maar vooral ook over het schrijverschap.

Er is altijd een bekende schrijver aanwezig, met wie je van gedachten kunt wisselen na zijn of haar voordracht. Gasten in recente jaren waren Nicolaas Matsier, Rosita Steenbeek en Jan Siebelink. De kosten van deze dag bedragen ongeveer € 40,– (2012) inclusief koffie, thee en lunch.
Een cursus volgen, zo werkt het

Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen.

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.
Vooropleiding

Voor deze cursus heb je geen speciale vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je over een goede taalvaardigheid beschikt.
Verkort programma

Heb je al een schrijfcursus bij de LOI gevolgd en wil je kinderverhalen leren schrijven? Kies dan voor het verkorte programma.
Verder leren?

Wil je na deze cursus ook pakkende teksten leren schrijven voor het internet? Kies dan voor de cursus Schrijven voor het web.
Studieverklaring

Na afronding van de cursus kun je een studieverklaring aanvragen. Hiermee heb je een bewijs inhanden van de gevolgde opleiding en de behaalde studieresultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.
Studieduur en lesgeld

Cursus Kinderverhalen schrijven, volledig studieprogramma

Studieduur : 8 maanden

Lesgeld per maand : 8 x € 39,50

Lesgeld per maand met korting : 8 x € 31,60

Cursus Kinderverhalen schrijven, verkort studieprogramma

Studieduur : 4 maanden

Lesgeld per maand : 4 x € 49,50

Lesgeld per maand met korting : 4 x € 39,60


Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

KLIK HIER voor meer informatie!

kinderverhalen

RATING

5.0

STEMMEN

1

HITS

5183

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE