Cursus & opleiding schrijven

Schrijven is een hobby voor sommigen die redelijk overweg kunnen met de Nederlandse taal. Maar wil je je eigen schrijverskwaliteiten verbeteren dan is de deelname aan een voor jou passende cursus of opleiding zeker te overwegen.

Een schrijfwedstrijd voorbereiden is altijd spannend. Eerst probeer je het perfecte verhaal te schrijven. Dan herschrijf je het. Je laat je verhaal door een ander lezen. Uiteindelijk stuur je het in, en dan is het duimen. Er rest je niets anders dan afwachten of je genomineerd wordt. Of dat je misschien zelfs wel wint.

Om je te helpen bij de voorbereiding aan een schrijfwedstrijd,  bieden wij de cursus Schrijfwedstrijd voorbereiden. In drie weken tijd krijg je advies en feedback op jouw verhaal, zodat jij straks de beste versie van je verhaal instuurt. Een verhaal dat de aandacht van de jury trekt. In deze cursus deel je je verhaal alleen met de redacteur en ontvang je persoonlijk feedback en tips. 

Voor wie?

Iemand die zich voorbereidt op een schrijfwedstrijd. Aspirant schrijvers. Aspirant winnaars. Korte verhalen schrijvers. Schrijvers die de aandacht van de jury willen trekken. Schrijvers die 1-op-1 feedback willen. Romanschrijvers. Schrijvers van een autobiografie of biografie.

Studieprogramma

Week 1:

In de eerste week lever je een verhaal in van maximaal 1500 woorden. Het kan een verhaal zijn dat je deze week schrijft, het mag natuurlijk ook een verhaal zijn dat je hebt liggen. Een schrijfwedstrijd voorbereiden is weten waarop gelet wordt. Daarom lees je deze week drie uiteenlopende winnende verhalen van de afgelopen Debutantenschrijfwedstrijden, zowel fictie als non-fictie. Ook lees je het commentaar van de vakjury hierop.

Week 2:

Aan het begin van deze week geeft de Editio redacteur je feedback op de sterke en zwakkere punten in je verhaal. Wat werkt wel en wat niet? Op basis van deze feedback herschrijf je in de tweede week je verhaal. Een schrijfwedstrijd voorbereiden doe je het best aan de hand van persoonlijk commentaar op je verhaal.

Week 3:

Je ontvangt deze week op basis van je tweede versie opnieuw feedback en nog een aantal tips. Hiermee kun  je je verhaal nog sterker maken. Je schrijft de laatste versie van je verhaal en zult verbaasd staan over hoeveel beter het is geworden. Zo bereid je je grondig voor op een schrijfwedstrijd. En voel je je zekerder over je inzending. Misschien wil je zelfs je verhaal na deze week al meteen insturen.

Resultaat

Na drie weken heeft jouw basisverhaal een flinke upgrade gekregen. Redacteuren gaven je opbouwende feedback. Je weet de aandacht te trekken van lezers en de jury met je verhaal. Wedstrijden genoeg om aan mee te doen!

Praktische informatie

Inloggegevens

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en jouw inloggegevens voor het cursussysteem. Daarmee kan je op de dag dat de cursus van start gaat inloggen.

Online leerplatform

Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform waar alle informatie en uitleg over de cursus te vinden is, en vanwaar je berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Je hebt toegang tot de cursus voor 3 weken vanaf de gekozen startdatum.

Studiemateriaal

Je hoeft geen aanvullend studiemateriaal aan te schaffen.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

Groepsgrootte

Deze cursus is individueel, wat betekent dat alleen jouw redacteur en jijzelf jouw inzendingen en feedback zien/ontvangen.

Cursusduur

3 weken

Soort cursus

Online

klikhiervoor meer informatie!

RATING

STEMMEN

HITS

2247

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE