Voor schrijvers, door schrijvers

7e schrijfwedstrijd 55 woorden

55woordenwedstrijdIn februari 2022 wordt opnieuw de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als voorgaande jaren zoeken we weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en  ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die we in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen. De jaarlijkse 55 woordenbundel is vaste sponsor van Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen!

55woordenMeedoen aan deze zesde editie?

Lees eerst de spelregels onderaan deze pagina, schrijf je verhaal, schrap wat overbodig is en dubbel-check het aantal woorden. Een deskundige jury bestaande uit o.a. Inge van der Waag (eigenaar van de website www.55woorden.nl) selecteert de 55 beste verhalen die worden opgenomen in deze zesde 55 woorden­verhalen­­bundel. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen 'allerbeste 55 woordenverhaal 2022' een boekenpakket.

 


Twee spelregels!

  • Alleen fictie komt in aanmerking, dus echte, afgeronde prozaverhalen, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind. Gedichten, filosofische overpeinzingen en beschouwingen van natuur en persoonlijk leed worden, hoe mooi opgeschreven ook, onverbiddelijk en meedogenloos terzijde gelegd en doen niet mee aan de wedstrijd.
  • Het verhaal moet in precies 55 woorden inclusief de titel worden verteld, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties. Raadpleeg bij twijfel het woordenboek om te controleren of woorden los of aan elkaar geschreven worden!
 
Klik hierom naar de wedstrijdpagina te gaan.