Voor schrijvers, door schrijvers

Pronk!

pronkHet Huis voor de Kunsten Limburg daagt met de schrijfwedstrijd Pronk! (amateur-)schrijvers vanaf achttien jaar uit Nederlands en Belgisch Limburg uit om een tekst van maximaal 2200 tekens te schrijven die geïnspireerd is op een (kunst)object bij hen thuis of in hun directe omgeving. Inschrijven kan t/m 1 februari 2021. Daarna buigen juryleden zich over de inzendingen om de winnaars te kiezen. De drie teksten die zich op de beste, mooiste, meest aantrekkelijke manier tot het (kunst)object verhouden vallen uiteindelijk in de prijzen.

Pronk!

Pronk! is een manier om (amateur)schrijvers in deze coronatijd de kans te geven om te schrijven en daarmee opnieuw naar de directe omgeving te kijken. In de directe omgeving aanwezige beeldende kunst of andersoortige objecten, en daarmee bedoelen we bijvoorbeeld ook schilderijen die aangeschaft zijn bij de Ikea of een pot pindakaas, kan op die manier een fijne inspiratiebron zijn. De tekst mag in elke taal geschreven worden en de vorm van de tekst is vrij. De tekst mag bijvoorbeeld een verhaal zijn, een gedicht, een liedtekst of een rap. Als de tekst maar een artistieke invulling krijgt.

Deelname

Stap 1: Kies een (kunst)object in huis of in jouw directe woonomgeving waar je je door wil laten inspireren.
Stap 2: Schrijf een tekst van maximaal 2200 tekens geïnspireerd op dit (kunst)object.
Stap 3: Stuur je tekst samen met een foto van het (kunst)object in t/m 1 februari 2021. 
Stap 4: We controleren de aanmelding op volledigheid en als alles klopt, doe je mee aan Pronk!

Gedurende de wedstrijdperiode plaatst het Huis een aantal inzendingen op de social media. Jouw tekst maakt daardoor ook nog kans om extra in de schijnwerpers te komen.

 

Prijzen

1e prijs: 250 euro
2e prijs: 150 euro
3e prijs: 100 euro

Alle drie de winnaars krijgen daarbovenop ook nog een museumjaarkaart of een lidmaatschap voor de bibliotheek (of een verlenging hiervan).

Jury

De juryleden worden gedurende de inzendperiode bekend gemaakt.

Bron: https://hklimburg.nl/pronk

Dit artikel delen?
Hits: 708

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !