Voor schrijvers, door schrijvers

Gopher Poëziewedstrijd

Over Gopher Poëzie:

gophrt poezieUitgeverij Gopher Poëzie wil de komende jaren meer aandacht besteden aan het uitgeven van dichtbundels van nieuwe dichters. Daarnaast willen we ook themanummers samenstellen waarin dichters nieuwe gedichten kunnen publiceren, een bloemlezing ven gedichten die zijn ingezonden en geselecteerd na een prijsvraag op thema. De eerste bloemlezing heeft afgelopen jaar plaatsgevonden. En dit was een beginnend succes. Ook nu willen we weer met een bloemlezing komen met verzamelde gedichten die door Gopher Poëzie en via de website en de boekhandels worden aangeboden.

Gopher Poëziewedstrijd:

Opzet:

De bundel zal bestaan uit maximaal 50 geselecteerde gedichten. Daaruit worden de drie beste uitgekozen die voorin de bundel terechtkomen. De overige gedichten worden op alfabetische volgorde van de achternaam van de dichter geplaatst.

Thema:

Het thema is ‘Tijd’ in de meest ruime zin van het woord. niet de tijd gaat voorbij, maar jij, en ik
buiten onze gedachte is geen tijd
Deze zin uit het gedicht ‘Tijd’ van Rutger Kopland (1934-2012) geeft de betrekkelijkheid van het leven van het individu aan. Want wie zij we eigenlijk in het oog van de onmetelijkheid van tijd en ruimte. Wie herinnert zich ons nog na duizenden jaren? En hoe gaan we met die kennis om? Is alles daardoor relatief of geeft de kracht van scheppen en creativiteit een middel tegen de teloorgang van alles om ons heen. En betekent dit dat tijd ook alleen nu en voor jezelf geldt en dat we alleen nu moeten leven?

Start deelname en sluitingstijd:

Inzending mogelijk tussen 18 januari 2021 en 1 maart 2021.

Voorwaarden deelname:

  1. De inzending moet bestaan uit een niet eerder gepubliceerd gedicht van max. 30 lijnen (titel en interlinies inbegrepen) en van max. 35 letters per regel op A4 formaat.
  2. De inzending moet als thema “Tijd” verwoorden in de ruimste zin van het woord.
  3. De datum van inzending is 1 maart 2021. Inzendingen die daarna worden verstuurd, zullen worden geretourneerd en het inschrijfgeld zal teruggestort worden.
  4. Elke deelnemer betaalt een bedrag van € 20,00 voor zijn of haar inzending. Er kunnen maximaal twee gedichten worden ingezonden.
  5. De bekroonde en geselecteerde inzendingen zullen worden gepubliceerd in een speciale verzamelbundel met als titel “Tijd”. Deze bundel verschijnt op 15 mei 2021.
  6. Voor gepubliceerde werken kan geen honorarium worden geclaimd. Het copyright blijft voorbehouden aan de auteurs. Indien het gedicht onder schuilnaam moet worden gepubliceerd, dit expliciet vermelden. Ook graag duidelijk de titel vermelden.
  7. De uitspraak van de jury is bindend. Correspondentie is niet mogelijk. De ingezonden werken worden niet teruggezonden. Door deel te nemen verklaart men zich akkoord met deze voorwaarden.
  8. De bundel wordt gepresenteerd op een nader te bepalen datum en locatie, u ontvangt daarvoor een uitnodiging via uw e-mail.
  9. De bundel wordt in het poëziefonds van Uitgeverij Gopher opgenomen en aangeboden aan de boekhandel. De bundel zal verkrijgbaar zijn op www.gopher.nl en via de (internet)boekhandel.
  10. Alle deelnemende dichters – ook van degenen van wie geen gedicht wordt opgenomen in de bloemlezing – ontvangen een exemplaar van de bundel met een winkelwaarde van € 16,50.

Wie zitten in de redactie/jury

Marjolein Pieks (actrice, zangeres en voormalig dorpsdichter Heumen), Willemien Spook (oud-stadsdichter van Haarlem), Pieter Stroop van Renen (voormalig stadsdichter van Gouda), Pieter Viktor Kindt (voormalig stadsdichter Destelbergen België), Geert Zomer (kunstenaar en voormalig stadsdichter Harderwijk) en Wietse Hummel (voormalig stadsdichter Harderwijk en redactievoorzitter).

Uitgangspunt bij jurering

Respect voor alle ingezonden werk. Niets is zo kwetsbaar als een gedicht, waarin de dichter openheid geeft in zijn of haar gedachten. De lezing en jurering gebeurt anoniem.

Bron: https://www.gopher.nl/poezie/

Dit artikel delen?

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !