Voor schrijvers, door schrijvers

Het Rode Oor 2021

rode oorHet Rode Oor is de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde, een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

Elk jaar organiseert deBuren, De Nieuwe Liefde en Lucas De Man met zijn Stichting Nieuwe Helden de schrijfwedstrijd Het Rode Oor. 

In 2021 organiseren we Het Rode Oor voor de vijfde keer. De opdracht? Schrijf een prikkelend, literair, erotisch kortverhaal om naar te luisteren, met de focus op erotische fantasie. Seks mag, maar hoeft niet.

Wil je een erotisch verhaal (maximaal 800 woorden) inzenden voor deze lustrumeditie? Dat kan via debbie@deburen.euDe deadline is maandag 3 mei (voor 09:00).

Een vakkundige jury maakt een selectie van 8 verhalen. De acht beste verhalen worden voorgedragen tijdens een simultaanfinale in Amsterdam en Antwerpen in het najaar van 2021. Dit jaar zal er voor het eerst naast een publieksprijs ook een juryprijs worden uitgereikt. De 8 beste verhalen worden gepubliceerd en krijgen een podcastversie. Informatie over de samenstelling van de jury, de simultaanfinale in het najaar van 2021, de juryprijs en de publieksprijs wordt binnenkort bekend gemaakt via https://deburen.eu/magazine/2420/het-rode-oor-schrijf-een-erotisch-kortverhaal.

Spelregels

  • Stuur je verhaal als word-document (max 800 woorden) vóór maandag 3 mei 2021 (09:00u) naar debbie@deburen.eu. Graag met de volgende gegevens: naam (of pseudoniem), e-mailadres en gsm-nummer.
  • De tekst moet geschreven zijn in het Nederlands.
  • Je mag als duo of groep deelnemen. Indien het verhaal van een duo of groep de finale wint, treedt één persoon van de groep of het duo op als afgevaardigde.
  • Je mag slechts met één tekst deelnemen, dat geldt ook voor groepen en duo´s.
  • Het verhaal mag nog niet zijn gepubliceerd.
  • De 8 beste inzendingen worden na de wedstrijd gepubliceerd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde als tekst en als podcast.
  • De 8 finalisten ontvangen feedback van de jury.
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Verhalen van winnaars van eerdere edities (tekst & podcast) en tips & tricks voor het schrijven van een goed erotisch verhaal vind je hier: https://deburen.eu/magazine/2420/het-rode-oor-schrijf-een-erotisch-kortverhaal
 
Organisatie: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde

Deadline van de wedstrijd:: 3 mei 2021 (09:00)

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://www.deburen.eu/magazine/2420/het-rode-oor-schrijf-een-erotisch-kortverhaal