Voor schrijvers, door schrijvers

Kortverhalenwedstrijd Deinze

Het stadsbestuur van Deinze en de stedelijke Cultuurraad organiseren voor de twaalfde keer de biënnale kortverhalenwedstrijd. 

deinzeHet kortverhaal is een literair genre dat uit fictionele prozateksten bestaat en dat vanaf de 19e eeuw tot bloei kwam. Het kortverhaal begint meestal midden in de handeling (‘in medias res’) en stelt één personage en één gebeurtenis centraal, die licht werpt op het karakter of het leven van die figuur. Vaak worden min of meer alledaagse gebeurtenissen transparant en verwijzen ze naar een wezenlijk menselijk probleem. Doorgaans heeft het verhaal een abrupt, verrassend open einde. Bovendien dient het verhaal psychologisch goed onderbouwd te zijn.

inktpot en ganzeveer

Voor de twaalfde biënnale schrijverswedstrijd in Deinze wordt een nog niet gepubliceerd Nederlandstalig kortverhaal gevraagd van maximum 12.000 tekens – exclusief spaties – over een onderwerp naar keuze van de auteur. De wedstrijd staat zowel open voor Deinzenaars als niet-Deinzenaars. 

Ten laatste op 1 mei 2021 dient het verhaal te worden ingediend via het online inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Elke auteur mag slechts één kortverhaal inzenden. 

Er wordt een jury samengesteld die bepaalt welke de drie beste inzendingen zijn.

De drie winnende verhalen worden in eigen beheer uitgegeven in een verhalenbundel die aan de aanwezigen wordt uitgedeeld tijdens de prijsuitreiking (najaar 2021).

De eerste prijs bedraagt 750 euro, de twee vermeldingen zijn elk goed voor 250 euro.

Bron: https://www.deinze.be/kortverhalen