Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfwedstrijd: Onder druk

onder drukKen je de uitdrukking onder druk wordt alles vloeibaar? Vrij vertaald komt het erop neer dat mensen boven zichzelf uitstijgen als de situatie uitzonderlijk is. Let wel: vrij vertaald. Overigens kan het ook zijn, dat een persoon onder druk juist bevriest. Hij of zij onderneemt geen enkele actie omdat hij of zij volledig is lamgeslagen. Over beide categorieën mensen handelt het in deze verhalenwedstrijd.

Die druk staat centraal en het is de bedoeling dat je erover vertelt in minimaal 3500 en maximaal 4500 woorden.

Omdat het de bedoeling is om uiteindelijk tot een spannende verhalenbundel te komen, dient het verhaal binnen het genre thriller te vallen. De hoofdpersoon kan adequaat ingrijpen of simpelweg onder de druk bezwijken. Let op: corona o.i.d. mag geen rol in het verhaal spelen.

De verhalenwedstrijd kent dit jaar wederom een aantal geplaatste spelers, auteurs van LetterRijn die al een of meerdere spannende boeken op hun naam hebben staan en waarvan het ons leuk lijkt voor de deelnemers om in een bundel met deze gevestigde namen te debuteren of andermaal te worden gepubliceerd. De auteurs van LetterRijn zijn uitgesloten voor het winnen van de prijs die ook dit jaar zal bestaan uit een trofee en een bedrag van € 100,-

Als jij een gooi wilt doen naar een plaats in de verhalenbundel, meld je dan aan door het sturen van een mail naar verhalenwedstrijd@letterrijn.nl en vermeld in het onderwerp Onder druk. Hoewel aanmelden geen verplichting is, geeft het ons wel een redelijke indicatie van de hoeveelheid werk waar de zes juryleden zich later dit jaar aan mogen wagen. Bovendien ontvang je dan ook met enige regelmaat een update over de stand van zaken.

Het verhaal dient uiterlijk 2 mei 2021 om 23:59:59 binnen te zijn.

Bron: https://letterrijn.nl/verhalenwedstrijden/verhalenwedstrijd-2021/