PAL live Poëziewedstrijd

Poëzie 2021Dat ieder leven eindigt is de enige zekerheid die we hebben. Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met de dood, van dichtbij of van verder weg. Toch vinden we het lastig om hierover te praten. Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen (NPZA) organiseert een poëziewedstrijd voor jongvolwassenen om levensbedreigend ziek zijn, rouwen en doodgaan bespreekbaar te maken.

Met deze poëziewedstrijd wil het NPZA laten zien dat de dood gewoon is. Het met elkaar hebben over de dood kan moeilijk en confronterend zijn. De tijd naar het einde van het leven kan ook mooie en intense ervaringen brengen. Poëzie kan moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken, is vrij te interpreteren en verbindt.

Wat kun je winnen?

De jury zal drie winnaars bekend maken op maandag 24 mei, tweede Pinksterdag en de nationale dag van Aandacht voor Sterven. Een kunstenaar zal van elk winnend gedicht een kunstwerk maken. Wat dat precies gaat worden is nog een verrassing. Daarnaast maakt de jury een selectie van de ingestuurde gedichten die worden samengevoegd in een digitale poëziebundel.

Voorwaarden

Schrijf een Nederlandstalig gedicht van maximaal 25 regels, in een Word-bestand. Stuur je gedicht vóór 11 mei 2021 naar ons toe. Gebruik hiervoor het formulier op www.pallive.nl/poeziewedstrijd/. Je kunt maximaal één gedicht insturen. 

We zijn ons ervan bewust dat dit een beladen onderwerp kan zijn. Een deskundige jury zal daarom de gedichten voornamelijk beoordelen op vorm en een juryrapport opstellen.

Bekendmaking

Op maandag 24 mei, tweede Pinksterdag en de Nationale dag van Aandacht voor Sterven, maken we drie winnaars bekend. We hopen op een live-uitreiking in de ochtend of middag, plaats en tijd worden later bekend gemaakt. Hou deze dag dus vrij.

Heb je verder nog vragen?

Stuur gerust een mail naar poezie@pallive.nl. Contactpersoon voor deze poëziewedstrijd is Belle Barendregt.

Deadline van de wedstrijd:: insturen kan tot en met uiterlijk 10 mei 2021

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://www.pallive.nl/poeziewedstrijd/

Hits: 344