Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal

Schrijfwedstrijd Het Korte VerhaalGoed nieuws! De redactie van Het Korte Verhaal heeft besloten om ook dit jaar weer een schrijfwedstrijd te houden. Het is al voor de derde keer dat Het Korte Verhaal in de zomer een schrijfwedstrijd organiseert. Het zijn rare tijden en mooie verhalen zijn meer dan welkom. Als vermaak en soms ook als afleiding.

Het Korte Verhaal is van plan om deze zomer elke week een nieuw kort verhaal te publiceren op onze website. Deze schrijfwedstrijd loopt van 1 juli tot en met 5 september 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar korte verhalen en iedereen mag meedoen. Doe je best en schrijf een verhaal waarmee je de lezers even helemaal in een andere wereld brengt

Wordt jouw verhaal uitgekozen dan krijg jij samen met jouw verhaal speciale aandacht op onze website. Bij jouw verhaal plaatsen we een korte biografie en indien mogelijk, een link naar je auteurswebsite. Door het verhaal in te sturen geef je ‘Het Korte Verhaal’ het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op haar website te publiceren. (Let op: we bieden hiervoor geen betaling.) Eind september zal de jury zal uit alle weekwinnaars het beste verhaal kiezen. Deze winnaar ontvangt 50 euro.

Iedereen mag meedoen aan deze schrijfwedstrijd zolang je verhaal maar in het Nederlands geschreven is. We zoeken verhalen tussen 100 en 500 woorden. Er is geen thema of genre, we worden graag verrast door wat jij te vertellen hebt.

Uiteraard kijken we naar originaliteit, woordkeus, stijl en grammatica bij de beoordeling van jullie inzendingen. Toch nog enkele tips om een goed verhaal af te leveren:

  • Vergeet niet om je verhaal een goede titel te geven. Een goede titel maakt nieuwsgierig, maar geeft niet te veel weg.
  • Zorg voor een afronding in je verhaal. Een inleiding tot een langer verhaal waarin (nog) niets wordt afgerond is geen kort verhaal.
  • Introduceer niet te veel personages, je hebt maar weinig ruimte.
  • Wees zuinig met bijvoeglijke naamwoorden: om tot een bondig verhaal te komen bepaal je bij elk woord of het echt iets toevoegt aan wat jij wilt vertellen.
  • Laat je verhaal na het schrijven altijd even een paar dagen liggen en lees het dan nog eens heel goed na. Lopen alle zinnen goed? Staan er echt geen foutjes meer in?