Verhalenwedstrijd ILFU

 • Verhalenwedstrijd ILFU2021Het thema van de ILFU Verhalenwedstrijd is Wat ertoe doet. Verhalen doen ertoe. Verhalen die gaan over iets wat ertoe doet, doen er zo mogelijk nog meer toe. Verhalen zijn bij uitstek geschikt om boodschappen over te brengen, aan te kaarten wat er mis of juist prachtig is in onze samenleving, en anderen een inkijkje te geven in een nieuwe wereld.

  De verhalen die deze wedstrijd winnen, worden door ILFU op een groot podium gezet. We willen dat zo veel mogelijk mensen jullie winnende verhalen lezen, zien of horen. Neem die podiumruimte om iets te vertellen wat er voor jou toe doet.

 • Tekst, Audio/Muziek, Beeld, Drama
  & Spoken Word
 • Categorieën

  Er zijn vijf categorieën om in mee te doen. Je kiest zelf in welke categorie jouw verhaal meedoet:

  Tekst Al het geschreven woord, zoals fictie, non-fictie, poëzie, columns en essays

  Audio/ Muziek Een lied, muziektrack of audioverhaal 

  Beeld
  Alle verhalen waarin het beeld centraal staat, zoals film, foto, stripverhalen, animaties

  Drama
  Alle theater, dans en performance, in video of audio 

  Spoken Word
   Alle (gefilmde) voordrachten, in video of audio

  Als je verhaal tussen twee categorieën valt of bij meerdere categorieën zou kunnen passen, kies dan gerust de categorie die voor jou het best voelt. De grenzen tussen de categorieën zijn geen harde grenzen! Als je inzending maar binnen de aanlevereisen past. Je mag bij twijfel dezelfde inzending ook in meerdere categorieën inleveren. Dit geldt dan wel weer als nieuwe inzending waarvoor je opnieuw inschrijfgeld betaalt.

 • Maak kans op €5000 voor het beste verhaal
 • Prijzen

  Uit elke categorie worden er vijf inzendingen genomineerd, die samen die top 25 vormen.
  Uit deze top 25 kiest de jury één genre-overstijgende winnaar, die de hoofdprijs van €5000 wint.

  Daarnaast zijn er nog vijf geldprijzen. De beste inzending in elke categorie wint een prijs van €1000.
  De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het International Literature Festival Utrecht, dat van 23 september tot en met 2 oktober plaatsvindt.
 • Jury

  De jury bestaat uit experts op het gebied van verhalen vertellen in alle mogelijke vormen: acteur, rapper, podcastmaker en schrijver Rashif El Kaoui, presentator, journalist en debuterend auteur Milouska Meulens, dichter en performer Maud Vanhauwaert en regisseur en schrijver Michael Middelkoop. Kijk hier voor meer informatie over de jury.
 • Reglement

  Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen, elke inzending kost €4,- en verhalen moeten Nederlandstalig zijn of voorzien zijn van een Nederlandse vertaling.

  Je verhaal moet geïnspireerd zijn op het thema ‘Wat ertoe doet’ en mag niet langer zijn dan drie minuten audio/video, of 1000 woorden in geval van een tekst.

  Inzenden kan tot zondag 5 september, 23:59 uur (CET).
  Kijk hier voor het volledige reglement.

  Bron: https://verhalenwedstrijd.ilfu.com/over-de-wedstrijd/