Zwaluw thema voor poëziewedstrijden

5ff6df93e6b64 IMG 1126 2 kVoor de populaire poëziewedstrijden in het Achterhoekse dorp Gelselaar is dit jaar ‘zwaluw’ gekozen als thema. Het is een onderdeel van de jaarlijkse Appeldag, die wordt gehouden op zaterdag 9 oktober. Dan kan de zwenkende en zwierende zomergast zich met Nederlandse en Nedersaksische poëzie bij de dichtersvogels leeuwerik en nachtegaal voegen.

Het grensoverschrijdende poëziefestijn trok de afgelopen twee jaren veel deelnemers en oogstte grote waardering.

Nederlands en Nedersaksisch

Bij de poëziewedstrijden van de Stichting Bie Winkels wordt opnieuw gewerkt met twee categorieën. Zo is er een poëziewedstrijd voor wie dicht in het Nederlands en een wedstrijd voor wie de voorkeur geeft aan een Nedersaksische streektaal. Deze combinatie pakte de afgelopen jaren goed uit. Inzendingen kwamen binnen uit alle delen van het land en zelfs uit België. De organisatoren richten voor de streektaal hun werving deze keer nog nadrukkelijker ook op deelnemers uit Duitsland.

Informatie en spelregels

Gedichten voor deze poëziewedstrijden moeten voor 15 september 2021 digitaal (als Word-document bij een e-mailbericht) worden ingezonden, via het e-mailadres appeloogsten@gmail.com. Over de spelregels en andere zaken rond het poëziefestijn wordt geïnformeerd via het blog over de Appeldag (www.appeldag.blogspot.com). Deelname is gratis. Per persoon mogen maximaal drie gedichten worden ingezonden.

Deadline van de wedstrijd:: 24.00 uur op 14 september 2021

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://appeldag.blogspot.com/