Columnwedstrijd 2021

Wanhoop niet langer. Na een pauze in het coronajaar 2020 is er weer een This Is How We Read Columnwedstrijd – de zesde editie, alsjeblief!  

Schrijf je zinnen die dansen en prikkelen? Ben je niet bang voor een kleine overdrijving hier en een groot understatement daar? Zit je op een vulkaan van ergernis, of surf je op een tsunami van verontwaardiging? Zie jij het komische in het tragische en het grote in het kleine (of omgekeerd)?

Krop het niet op. Gooi het eruit. Giet het in een column en doe ons grinniken, huilen, dijenkletsen of net heel stil worden van ontroering.

De zes tot acht beste inzendingen serveren we in juli en augustus aan ons immer gretig lezerspubliek. Uit deze shortlist zal een bekende columnist de winnaar kiezen én op onze feestelijke prijsuitreiking in de bloemetjes zetten. Midden juni maken we ons Gastjurylid 2021 bekend. Wie treedt in de voetsporen van Saskia De Coster,  Valerie EyckmansJean-Paul MuldersKatrijn Van Bouwel en An Olaerts?

https://thisishowweread.be/wp-content/uploads/2019/05/Johanna_6-jaar-300x225.jpg 300w, https://thisishowweread.be/wp-content/uploads/2019/05/Johanna_6-jaar-768x576.jpg 768w, https://thisishowweread.be/wp-content/uploads/2019/05/Johanna_6-jaar-940x705.jpg 940w, https://thisishowweread.be/wp-content/uploads/2019/05/Johanna_6-jaar.jpg 2048w" alt="" class="wp-image-11342" />

Zin om mee te doen? Kinderspel! Dit zijn de regels:

Wat? Schrijf een column van ongeveer 500 woorden over een onderwerp naar keuze en mail die naar info@thisishowweread.be met als onderwerp ‘Column op Woensdag’.

Wie? Jong, oud, ervaren, onbesuisd, verlegen of al een grote naam? Wat voor type auteur je bent, maakt niet uit. Iedereen die in het Nederlands schrijft, mag een tekst insturen die niet eerder verscheen in print of online.

Deadline? Uit de columns die ons voor zaterdagmiddag 19 juni om 12u bereiken, kiezen we de shortlist.

Wie jureert? De This Is How We Read redactie nomineert de columns die in de loop van de zomer worden gepubliceerd op thisishowweread.be. Ons gastjurylid bepaalt de ultieme winnaar.

Waarom? Natuurlijk valt er iets te winnen. En dan hebben we het niet over de eer, het lezerspubliek en de welkome boost voor je schrijversego. De winnaar krijgt de prijs (een boekenpakket) overhandigd  op een feestelijke prijsuitreiking in een Belgische boekhandel. Je moet het verslag van de editie 2017, editie 2018 of editie 2019 maar bekijken om te weten dat je dat niet wil missen.

Bron: https://thisishowweread.be/columnwedstrijd-2021/