Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

400 Hits

Publicatie op:
55 woordenverhalenmanie
Ja, ik moet bekennen: de 55 woordenverhalenwedstrijdkoorts heeft mij ook weer in de greep gehad voor de derde keer sinds de deelname aan Schrijverspunt. Als je er eenmaal mee bezig bent, raak je er gewoon aan verslaafd. Veel onschuldiger dan welk genotmiddel ook. Ik betrapte me er op, dat ik zelfs in 55 woorden stijl DACHT.
De avond van de 13e februari heb ik speciaal gewacht tot 00u00 met in mijn achterhoofd de herinnering aan over de 1000 (!) medeschrijvers en -lezers vorig jaar en het jaar ervoor die online waren op hetzelfde moment.
Af en toe moet een mens het leven zelf inkleuren, dan maar in de vorm van een online schrijfevenement, maar er werd dit jaar weinig gekleurd.   
Groot was dan ook mijn teleurstelling toen ik met TWEE anderen actief was en de rest blijkbaar al op één oor lag. Zoiets stimuleert niet, bovendien zat mijn Works muurvast en bereidde mijn laptop zich voor op een update die ik willens en wetens trachtte tegen te houden, zonder resultaat. Kortom alles mislukte.
Ontmoedigd zocht ik mijn bed op.

De volgende ochtend was ik alweer present, las hier en daar wat, liet een reactie achter. Pas later stroomden de verhalen binnen. 
Dagenlang ontbrak het mij aan tijd/zin/inspiratie om ze te schrijven of in te zenden. Pas de laatste dag van de wedstrijdweek vond ik tegen half twaalf 's avonds mijn concepten terug, heb deze herschreven en vervolgens in een race tegen de klok ingezonden. Alles op de valreep. Zodoende stonden er een tijdje drie 55 woordenverhalen van mij op de voorpagina. Dit is puur toeval geweest zonder de opzet erachter om op te vallen, aandacht te trekken en puntjes te halen mocht iemand dat hebben gedacht. Ik geef geen spat om puntjes, maar mag graag reacties lezen en eventuele waarderingen werken stimulerend. 

Voor de derde keer heb ik het plezier geproefd van het bedenken, herschrijven en berekenen van -een stuk of twaalf- 55-jes, die hopelijk een beetje de moeite waard zijn gebleken en er inmiddels tientallen gelezen die boven de norm uitsteken.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "55 woordenverhalenmanie"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig