Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Als ik trainer was ...

Mijn hele leven heb ik aan sport gedaan. Zo heb ik in mijn jonge jaren gevoetbald en daardoor kijk ik graag naar samenvattingen op TV van voetbalwedstrijden.
Vaak erger ik mij echter aan veel toestanden op en rond de velden, zoals supportersrellen, aanstellerige valpartijen en zelfs vechtpartijen. Maar daar gaat dit stukje niet over; wel kwelt mij een heel ander verschijnsel.

Want wat mankeren die duur betaalde profs toch? Elke dag staan ze uren op het veld. Ze trainen tot ze scheel zien, oefenen alsmaar door en krijgen constant aanwijzingen van hun coach. En toch zijn ze vaak niet in staat om een bal vlak voor de goal, zelfs als het doel leeg is, tussen de palen te krijgen.
Het belangrijkste bij het voetbalspelletje is toch doelpunten maken, maar daarvoor moet je de bal wel een beetje goed kunnen raken. En dat lukt ze vaak niet.

Ik heb het dus over die zogenaamde vedettes die vlak voor een leeg doel de bal vaak onbeheerst en woest hoog over rammen. Let maar eens op. Elk weekend is het (niet) raak en kun je op TV de gekste onkunde zien voorbijkomen. Ze lijden op zulke momenten kennelijk aan een soort doelpuntenvreesvirus. Iedere eenvoudige amateurvoetballer weet dat je bij het schieten van de bal niet achterover moet hangen, want dan gaat het balletje omhoog. Maar de profs vergeten dat dan als het echt nodig is.
Ik ben vaak verbijsterd over het gebrek aan technisch vermogen. Het is gewoon lachwekkend, soms zelfs zielig en vaak onbegrijpelijk. Ook afgelopen weekend was het weer schering en inslag.

Is het angst of overmoed? Is het gebrek aan traptechniek, balgevoel, ervaring, koelbloedigheid?
Wat het ook moge zijn, als ik trainer was, wist ik het wel. Ik zou zulke blunderende vedettes stevig aanpakken voor hun onbegrijpelijk missers. Ik zou de traptechniek tot in den treure en onder alle omstandigheden er inhameren en ik zou een bord in de kleedkamer ophangen waarop dan een simpele wijsheid staat van ons groot voetbalgenie Johan Cruijff, namelijk: ‘Als je niet op doel schiet, maak je nooit een goal.’ Logisch toch?
Bovendien zou ik die overgewaardeerde sterren, met hun dure limo’s, duizend strafregels laten schrijven met deze onbetwistbare wijsheid van J.C.
Gegarandeerd dat ze daarna eerst zullen nadenken vóór ze de bal huizen hoog over poeieren.

Ik weet zeker dat mijn aanpak succes zal hebben.
Maar ja, ik ben (gelukkig) geen trainer, dus kan ik mijn gelijk niet bewijzen.


© Jules du Lac op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.