SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

bezinning

Publicatie: | Ingrid Karsten

Lieve lezer,

Het is vandaag regenachtig en saai in huis. Niet veel gedaan en had naar de kapper moeten gaan maar heb het niet gedaan want ik had er geen zin in. Nu ga ik dinsdag. Geen zin in is wat ik steeds weer doe en mijn leven verziekt. Geen afspraken kunnen nakomen, dat soort dingen. Het verziekt alles. Mijn tandarts blijft geduldig, "Ik denk dat ik u niet in rekening breng,’ zei hij maar u moet wel komen. Nu is het weer uitgesteld tot maandag en dan verzin ik geen excuses meer. Het leven is niet zo leuk als je geen doel hebt en ik word overal afgewezen vanwege mijn leeftijd. Les wil ik niet meer geven, geen Nederlands meer dat heb ik een hele tijd al gedaan en nu Was Im plannen heeft om deze kant uit te komen wil ik hem graag helpen. Het is een aardige jongen maar hij wil dat ik met zijn moeder spreek en ik ben best verlegen. Hij hoopt hier werk te vinden maar hij heeft geen visum. Ik ga hem helpen met een school en wat dingetjes maar hij kan niet bij ons intrekken. Hij zal een appartement moeten gaan zoeken en eerst een hotel. Was Im is 20 jaar en erg naief. Ik heb al over hem geschreven. IS dit een brei? Nee een opsomming van feiten, ik mis Ellen heel erg. Ze was mijn beste vriendin en wil nu geen contact meer. Ik hou veel van haar! ZE is grappig, nuchter en erg down to earth. Het leven gaat niet over rozen maar ik kom wel weer bij een verhaal als ik me ertoe aanzet.

Het gaat jullie goed.

Amstelveen, 8 juni 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
25.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
maaike wil je eens kijken bij het theelepelvrouwtje! Ik heb graag feedback hierover! Dank je wel! Liefs Ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Beter dan je vorige blog. Moet Was Im niet Wasim zijn? Ik hoop dat je snel uit de 'geen zin' brei komt. Het klinkt me in de oren alsof je enigszins depressief bent. Sterkte!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 12.06.22
  ik ben niet engigszins depressief hoor maar ik vind het geen stijl van kunnen dat je dat zegt
  • Ingrid Karsten 14.06.22
   @Clammy nee een dagboek is geen beter idee want ik vind dat men best mag weten wat er in me omgaat. Maar ik ben niet depressief en ik wil erover ophouden. Ik ben somber maar niet depressief. Ik schrijf om me te kunnen uiten ik ik schrijf goed. Ik wil geen eindeloze analyses van mijn stukken. Dank je wel
  • Maaike Vissers 13.06.22
   @Ingrid Een blog schrijven op het internet over hoe je je voelt terwijl je je gevoelens prive wilt houden? Dat lijkt me contraproductief? Is een dagboek dan geen beter idee?
  • Ingrid Karsten 13.06.22
   @Clammy nee dat is het niet en ik ben idd vrij somber maar ik houd het liever privé, dank je wel
  • Maaike Vissers 12.06.22
   Depressie is geen schande. Dus waarom zou het onkies zijn erover te praten?

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.