Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Boosheid

Boosheid werkt bij mij als een soort trap met ongeveer tien treden.
Naarmate je de trap bestijgt kom je steeds in een dikker wordende nevel terecht die geen weerga kent. Ik noem die nevel ookwel "xienixme".
Het werkt namelijk als een rode lap op een stier. Bij toename "zie ik op den duur niets (anders) meer". Buiten dat, wordt de ander wordt bedwelmd door een mist van cynisme. Door mij zo afgrijselijk strak en emotieloos uitgevoerd, dat Jerney Kaagman en Marijke Helwegen er een puntje aan zouden kunnen zuigen. (Doe het overigens maar niet dames; van zo'n duckface krijg je enorme rimpels rondom de mond)

Hoe dan ook, het is lastig om een weg terug te banen als de ander zich eenmaal in de nevel begeeft.
 
Dat wat zich op trede acht en negen begeeft zou niet iedereen in eerste instantie herkennen als gevaarlijk. Er is nog wel wat nevel maar het wordt omringd door een immense oase van rust. Stilte.

Toch, zij die mij kennen, weten dat ze nu écht moeten oppassen. Verbale ninja sterren vliegen je tegemoed aan het eind van iedere zin. Figuurlijke beelden van 'dead by sawing' dansen als fonkelende vuurtjes in mijn ogen. Mijn Noord-Afrikaanse roots en temperament maakt dat je ieder woord in mijn ogen kunt lezen.

En trede tien dan? Vraagt u zich terecht af. Zoals rapper EZG zegt: Ik ben een one-man-army, make my day...
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.