SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Climax

Publicatie: 22.01.2022 | Ingrid Karsten

Tien jaar gelden werd bij mij de dosis somatisatiestoornis gesteld.  Mijn lichaam deed pijn! Ik voelde me slecht en kon niet meer functioneren
Ik voelde me slecht en kon niet meer functioneren. Ik ben naar de dokter gegaan samen met Léon en die zei dat ik een somatisatiestoornis had. Mijn blaas deed pijn en ik ben naar de dokter gegaan. Die zei we kunnen er niets aan doen. U Moet genezen. Ik ben naar het AMC ziekenhuis gegaan en naar het ziekenhuis in Amstelveen. Er werd een scopie gemaakt van mijn blaas. Dat heb ik gedaan met behulp van mijn huisarts en wij voerden gesprekken. Er was niets aan de hand. Afleiding zoeken was het advies van mijn huisarts. Wandelen, zwemmen, leuke dingen doen. Maar dat was moeilijk omdat heel mijn lichaam zeer begon te doen, alle spieren begonnen pijn te doen. Ik lag de hele dag op mijn bed en ik had ontzettend veel pijn in mijn blaas. Mijn voeten leken net beton. En ik belde de huisarts weer die me doorstuurde naar een fysiotherapeute. Ybelle! Een geweldig mens maar ze zei dat ze me aanraadde om toch er op uit te gaan pijn of niet. Ze masseerde me vaak en dan droomde ik weg in een heerlijke droom. Toen was ik nog slank maar nu niet meer. Léon en ik wandelden vaak naar de geitenboerderij in de stromende regen en dat vond ik fijn. Nu niet meer. Nu zou ik het anders willen. ’s Middags om vier uur ging ik naar bed en voelde me net een dweil. Toch wilde ik niet genezen. Op bed luisterde ik naar Moby: de cd Destroyed! Hij begreep me dacht ik dan. Maar uiteindelijk heeft de ggz me toch naar een speciale kliniek gestuurd waar ik hoorde dat mijn problemen ernstig waren maar dat er niets aan gedaan kon worden. Wat jammer! Nu weet ik wel beter. Mijn pijn komt voort uit angst voor het leven en angst is een hele nare trigger en een jeugdtrauma. Ik heb verschillende psychologen gehad toen ik nog heel misselijk was en het hielp niet, we kwamen niet tot echte gesprekken en ze gaven me formulieren om in te vullen. Cognitieve gedragstherapie werkt nu wel denk ik. Beschrijving, oorzaak en gevoel. Ik ben blij dat ik nog leef en kan schrijven. Maar er staat op de website van het Vu dat mensen met een sommatisatiestoornis antisociaal zijn en theatraal. Dat het shoppen is van de ene arts naar de andere arts en dat ze niet willen bekennen dat het een geestelijk probleem is. Er staat als advies, vermijd de dokter nou ik kom al jaren niet meer bij de dokter. Ik bedoel alleen om mijn gevoelens te uiten en als er werkelijk iets aan de hand is. Nu lees ik dat er veel meer mensen zijn met pijn. En dat ze ook contact hebben met een psycholoog. Ik geloof niet in wonderen maar heel langzamerhand wil ik toch de oude Ingrid weer gaan terugvinden want die zit er nog steeds.

Amstelveen, 22 januari 2022

WAARDERING

HITS:

311

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
23.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
reageren mag maar ik bedoel hoeft niet maar ik geef mijn verhaal geen ster. Ik heb geen commentaar gegeven. AAn jullie
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.