SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Creatief met water

Publicatie: 27.06.2021 | Hedwig Meesters
Maandagochtend. Ik trek de wc door. Een miezerig straaltje water doet er een eeuwigheid over om de stortbak te vullen en ook uit de kraan van de wastafel komt bepaald geen stormvloed. Dan maar even niet douchen. In de tijd die mijn waterkoker nodig heeft om vol te lopen kan ik een cursus Chinees volgen. Wat wel keihard stroomt is de hoeveelheid opmerkingen op de website van Brabant Water. Wat is er #@$&; aan de hand? Waarom *%^+ geen verklaring? Even later is de chat onbereikbaar en de website offline. Overstroomd door de online vloed van vragen, mopperen en klagen.
Stel je voor dat we in Nederland geen kraanwater meer hebben. Die fles van anderhalve liter in mijn meterkast is binnen een paar uur leeg. Kuubje halen bij de supermarkt? De wachtenden staan tot buiten de poort en binnen een kwartier is alles uitverkocht. Als grensbewoner zit ik zo in België. Maar uit angst voor eigen watertekorten is het land voor Nederlandse waterzoekers gesloten.
In 1960 heeft Nederland bijna overal kraanwater. Bij mijn opa van vaders kant wordt de was tot midden jaren zestig gedaan met water uit de put in de tuin. De plee – in die tijd ook buiten – moeten we doorspoelen met een emmertje water. Een douche is er niet. Alleen een aanrecht.
Zonder kraanwater kan ik iedere dag de stortbak van de wc vol spugen. Waarschijnlijker is dat ik water schep uit een plas, sloot of rivier, en regenwater opvang om de vaat en de was mee te doen en te koken. Mezelf wassen kan met een washandje en een teiltje water. En 's zomers douch ik in de tuin onder een plensbui.
Dat wordt als primitief kamperen. Waar ik een spuughekel aan heb, maar wat wereldwijd de werkelijkheid is voor miljarden mensen. Wij boffen maar met ons kraanwater. Al sluit ik binnenkort toch een waterton aan op de regenpijp. Want je weet maar nooit.

WAARDERING

HITS:

348

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
27.06.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Zuinig gebruik wil ook nog wel eens helpen. 😉
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.