Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

598 Hits

Publicatie op:
Externe voeding uitgevallen..
Externe voeding uitgevallen !!

Nou ,wat bazelde die GPS nu ok weeral?

Ik had het ding opgeladen en daarna netjes in de sigarettenaansteker geplugd. Want mijn auto heeft wel een GPS systeem aan boord maar dat beperkt zich tot de Benelux en vermits de reis naar Frankrijk ging had ik mijn oude systeem terug boven water gehaald.

Eerlijk is eerlijk , vooraleer ik de tekortkomingen van het systeem begin op te sommen moet ik bekennen dat , met een arrogante blijk van desinteresse , ik het ding nooit heb geupdated.

Dus , met de regelmaat van een klok gaan we de mist in , het ding blèrend over hoe fout ik wel zit , me aanmanend om een U bocht te maken desnoods midden op de autostrade en ik sakkerend op dat stukje techniek .


Naar Frankrijk dus . De Vogezen om juist te zijn. Heerlijke streek , ik was er de afgelopen jaren regelmatig. En eigenlijk weet ik best hoe er naartoe te rijden ,alleen ,na de stad Nancy steekt steeds weer twijfel de kop op :" Was het hier naar rechts? "

En laat nu uitgerekend daar het systeem uitvallen !! Externe voeding bla bla bla...weet je nog ?
Damn !

En tegelijk met het uitvallen van het ding kwam met een flits de wetenschap : "Ik ben mijn wegenkaart thuis vergeten ! "

Foute boel !!

Kip zonder kop

Rijden tot er zich een parkeerplaats aandiende. De boel controleren en tot slotsom komen dat  de sigarettenaansteker de dader was , die had de geest gegeven .
GPS was zo plat als een vijg , goede raad was duur en vooral ,waar was ik na al dat kris kras rondrijden ondertussen beland ??

Nadenken ..

In een moderne wagen kan het niet anders of er moet nog ergens zo'n inplug ding zitten..

Zoeken.....Instructieboekje lezen ...

En vinden !!
Onderaan de achterbank zat er nog zo'n ding , GPS daarin geplugd en ja hoor ,die kwam terug tot leven.

Probleem voorbij ??

Neuh...Het systeem begon me alle kanten op te sturen ,kakelde over U bochten , links ,rechts , herberekenen....tot ik uiteindelijk in een bos belande.
En daar effe parkeerde om de stoom die ondertussen uit mijn oren kwam af te laten..


Er kwam een mannetje -met- hond aan.

Mijn redder in nood.


De hond ,zo'n ondermaatse chihuahua vatte terstond een grondige afkeer voor me op en maakte aanstalten om mijn knieen of minstens mijn enkels te verhakselen.
Ik haalde mijn beste Frans vanonder het stof vandaan  : " Euh .."  en vroeg het mannetje de weg naar St Die .

" Oh lalala , ma chère madame... St Die de Vosges ....Cet loin d'ici !!  Il faut prendre l'autoroute !!

Ja zeg ,zover was ik ook al !
" Mais ,quelle autoroute ?"

Aah...dat was een kolfje naar zijn hand ! Uitgebreid begon het mannetje me de weg uit te stippelen,na de tweede zin was ik de eerste al terug kwijt maar geen probleem , hij begon zijn uitleg opnieuw en opnieuw en ..jawel  ,nog eens...


Nou ,het kostte me wat geduld om van het mannetje-met-hond af te geraken maar eindelijk kon ik verder en waarempel ,na nog wat rondjes rijden zag ik ineens borden voor de A33.


Gered !!

Terug op de goede weg ! En zo'n 2 uur later dan verwacht kwam ik op mijn bestemming aan


En als ik dat jaar een goed voornemen heb gemaakt dan is het wel om nooit nog een wegenkaart te vergeten !.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Externe voeding uitgevallen.."

13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig