Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

488 Hits

Publicatie op:
Dag, lief moedertje

Als ik nog ergens een greintje geloof in mijn lijf had zitten, is dat er wel uitgerukt en teniet gedaan.
Na een gevecht van jaren heeft mijn moeder onderhand wel genoeg geleden, kan ik u melden, dus waarom dan eerst nog die verschrikkelijke momenten in haar ziekenhuisbed? Waarom moest mijn verwarde moeder in haar laatste dagen aan mij vragen waarom dit gebeurde en wat ze fout heeft gedaan? Fuck it…fuck Alzheimer en alles wat daarbij komt!

Want lief moedertje, jij hebt helemaal niets verkeerd gedaan. Je hebt op een waardige manier en head on, een oneerlijke en onwinbare strijd verloren.
Je hebt je niet alleen met hand en tand tegen Alzheimer verzet, maar ook tegen de aankomende en onvermijdelijke uithuisplaatsing.
Zoals altijd hield jij de regie in eigen handen, je wilde er niet heen, punt uit.
Twee en een half uur voor jouw uithuisplaatsing, begonnen de laatste dagen van jouw leven dus in een ziekenhuisbed.
Zaterdagmorgen 5 oktober om 02.03 uur heb je ons en het leven, na een kort en heftig ziekbed, zachtjes en vredig losgelaten.
Wat ben je toch een dappere en sterke vrouw, want je hebt het toch maar voor elkaar gekregen. Je wilde daar gewoon niet wonen. Punt uit.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dag, lief moedertje"

22.01.21
Feedback:
EEn oudje maar maar ik vind het zo emotioneel en mooi opgeschreven, ik lees hem nu pas en zie dat je me hebt toegevoegd. Ik hoop dat je haar een plaatsje in je hart hebt kunnen geven. Warme groetjes van Ingrid Karsten
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Nance vd Ruit 03.02.21
    Dank je wel voor je review! Ik zie het ook nu pas. Gelukkig heb ik het plotselinge overlijden en de intense laatste dagen van haar leven een plekje kunnen geven. Alles wat rest zijn mooie herinneringen waar ik met warme gevoelens aan terug kan denken en heeft mijn moedertje een warm en liefdevol plekje in mijn hart. Lieve groet, Nance