1 post
 • images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  246 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

de buurt

Publicatie op: 25-08-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

de buurt

163 Hits.
Ik ga een verhaaltje schrijven over mijn buurt. In een garge werkt Alex, een Portugees die altijd druk bezig is met een volkswagen. Tot veel meer gesprekken dan het is mooi weer, komen we niet maar hij is altijd wel erg attent. En dan je Jut en Jul, onze onderburen. Ik kom hem overal tegen. Zij, hooggekamd en netjes, vitrage voor de gordijnen. Ze zijn dol op hun dochters en een keertje moest ze kwijt dat mijn haar zo gek zat. Nou ik vind het een bijzonder mens dat ze daar op let. En dan heb je natuurlijk het theelepelvrouwtje dat waarschijnlijk uit Marokko komt en haar man die pas is overleden en Jan-Pieter, de wijkagent die soms langskomt voor een praatje. Dan zegt hij 'zo u bent goed aan de maat'en dat is zeker zo. OF hij rookt gezellig een sigaretje mee als hij zijn fiets heeft weggezet. 'Jij even naar da kapper,' zegt hij dan terwijl zijn collega hem verwijtend aankijkt. Ja er mogen bij mij wel wat kilo's af, minstens acht en ik doe niet echt een poging. Wie hebben we nog meer? Mijn Roemeense buurvrouw in een scoot mobiel, bij wie ik amper mocht plassen toen de nood hoog was. En mijn handen wassen was er helemaal niet bij. 'Ga naar huis,' zei ze, 'ik krijg bezoek,' en zo zie je bij wie je terecht kunt als het even niet meer gaat. En dan een andere buurvrouw die we voor het gemak Miep noemen. Haar vriend is een beroepsmilitair en spuugt op de grond. Zij loopt vaak naar het winkelcentrum. Wij hebben een soort van galerij zonder trappen en het is geen aangename flat, ik zou er graag weg willen naar iets met meer groen maar toch morgen we niet klagen met een vijver voor de deur en veel eendjes. Die we wel eens gaan voeren als Léon even zin heeft.
Tot zover het buurtpraatje. De buurt leeft! Half!
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.09.21
Feedback:
Aardige beschrijving van je buurt!
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.08.21
Feedback:
Je schrijft graag over je dagelijkse ervaringen, nietwaar Ingrid?
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 26.08.21
  ja dat doe ik graag! DAnk je wel voor je feedback, ik heb niet genoeg inspriatie voor een goed verhaal en dat moet weer terugkomen! Dank je wel
25.08.21
Feedback:
Leuke beschrijving van je buurtgenoten, Ingrid. De verschillende karakters iets meer uitwerken brengt nog meer sfeer erin. Misschien dat dit verhaaltje jezelf kan inspireren tot meer.
Er zitten wel wat taal- en schrijffoutjes in je stukje. Als je een verbetermogelijkheid hebt, zou ik er nog eens rustig naar kijken.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 25.08.21
  Hoi Ewald, bedankt voor je reactie! Ik zie geen taalfoutjes en heb het nog eens goed doorgelezen dus misschien kijk ik er overheen. JA het is een korte impressie van de buurt en ik heb ook een ander stukje geschreven dat heet Happy en Roosje, zou je daar ook naar willen kijken ivm taalfouten? Dank je wel en jij schrijft natuurlijk heel erg goed! Groetjes van Ingrid Karsten
  • Ewald Hagedorn 27.08.21
   @Ingrid De verbeterfunctie is een tijdje geleden alweer afgeschaft. Alleen met een plus-lidmaatschap kun je daar nog gebruik van maken. Elders op deze website is daar meer informatie over te krijgen.
   Momenteel ben ik erg druk met allerlei zaken, maar ik zal proberen in de loop van het weekend naar Roosje en Happy te kijken.
  • Ingrid Karsten 26.08.21
   @Ewald dank je wel Ewald, zal er nog eens naar kijken maar vind geen knop om te verbeteren bij de tekst, heel vreemd! HEb je ook naar mijn andere tekst gekeken? Roosje en Happy? Dank je wel en tot schrijfs!
  • Lieven Vandekerckhove 25.08.21
   @Ewald Mooi, Ewald.
  • Ewald Hagedorn 25.08.21
   Hoi Ingrid, uit ervaring weet ik dat je vaak over je eigen foutjes heen leest, al lees je je eigen stukje twintig keer.
   Een tip: je ziet je eigen fouten eerder als je je stukjes hardop leest. Ik wil geen schoolmeester uithangen, maar zal een aantal fouten benoemen.

   garge - garage
   volkswagen - Volkswagen
   Tot veel meer gesprekken dan het is mooi weer komen we niet maar hij is altijd wel erg attent. - Tot veel meer gesprekken dan 'Het is mooi weer' komen we niet, maar hij is altijd wel erg attent.
   Ik kom hem overal tegen. - Ik kom ze overal tegen.
   Nou ik vind het... - Nou, ik vind het...
   Dan zegt hij 'zo u bent goed aan de maat'en... - Dan zegt hij: 'Zo u bent goed aan de maat' en...

   Dit zijn maar een paar voorbeelden. Zoals gezegd, ik wil geen schoolmeester uithangen. Je schrijft leuk en inhoud is altijd belangrijker dan foutloos schrijven.
   Hartelijke groet, Ewald

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
701
Lezen?
Column
Zoute drop
690
Lezen?
Belle de jour
674
Lezen?