SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De Eindejaarsman

Publicatie: 03.10.2021 | Hedwig Meesters

Twee en een half jaar na mijn debuutroman Zonnemeisjes verschijnt binnenkort de opvolger als e-book en luisterboek.
De Eindejaarsman is een ontspannende decembervertelling met een snuf humor, een vleug spanning en een scheut romantiek. Er gebeuren wonderen. Precies wat je nodig hebt in die donkere, laatste maand van het jaar. En als kers op deze sfeervolle feestdagentaart: er valt sneeuw (die even later smelt, want het moet wel geloofwaardig blijven).

De Eindejaarsman speelt zich af in een uit mijn duim gezogen dorp aan de kust van het Zeeuwse Walcheren en draait om vier hoofdpersonages.

Nu Sinterklaas en de Kerstman zijn vertrokken, kruipt Jaap in de rol van Eindejaarsman om ‘s nachts in stilte en ongezien een cadeau achter te laten bij vrienden die wel wat hulp kunnen gebruiken. Met de sleutel van hun huis in zijn bezit is dat een fluitje van een cent. Denkt hij. Maar wie is die mysterieuze vrouw die net als Jaap in het holst van de nacht buiten loopt?

De terugkomst van politieagent Milan levert de jonge weduwe Lila hulp op als een populier door haar winkelruit waait. En een hoop verwarrende gevoelens.

Na een brand in hun hotel zitten Remco en Chantal met een hoop kosten en een poosje zonder inkomsten. Totdat Chantal een oplossing voor hun geldnood denkt te hebben gevonden.

Louche aannemer Dirk en zijn zoon Mark zijn met een tas vol geld op weg naar Antwerpen. Eerst willen ze uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Gladheid, wind en vreemde gebeurtenissen gooien hun plannen om.
 
Beeld je alvast in dat de sneeuw tegen de ramen waait. Binnen is het warm. Het ruikt naar oliebollen en warme chocolademelk. Of naar dennenboom en gebraden kalkoen. Zeg nou zelf. Als lezer of luisteraar met een romantische inslag snak je dan toch naar een gezellig winters verhaal om even heerlijk bij weg te dromen?

Alvast een stukje lezen? Ga naar mijn website (hedwigmeesters) en klik op Hoofdstukken.

 

 
Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER

WAARDERING

HITS:

278

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.