Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De liefde van je huisdier..

Heb je je ooit kunnen bedenken als niet-huisdiereigenaar, dat je zoveel liefde kan ontvangen van je huisdier? Ik dus niet! Ik was nooit zo met huisdieren, vond ze maar stinken en lastig als een blok aan je been.  Ook als je een weekendje weg wil of een reis wil gaan maken, dan kan dat dus niet met een huisdier. Ja het zou uiteindelijk wel kunnen maar dan met heel veel geregel.  Tot 8 jaar terug, ik besloot zomaar van de een op andere dag dat ik een kat wilde. Alsof de knop omging in mijn hoofd.  Maar wel een kat zonder haar! Want stel je voor, haren in huis..  En ook om die reden dat ik een kind heb die allergisch is voor kattenharen.  Na een aantal weken zoeken naar een goede fokker, vond ik er een. Een prachtige Sphynx, een zalmkleurig huidje. Die al 3 maanden op een baasje aan het wachten was. Hij had een navelbreuk, en was scheel. Dat trok mij juist aan! Iets wat niet 100% perfect was is juist mooi.  En doordat hij die navelbreuk had en scheel was, kreeg ik hem voor de helft van de prijs mee. Zijn huidje voelde aan als de schil van een perzik.  Heel zacht en ook warm. Nog nooit had ik een naaktkat gezien laat staan geaaid. 
Ik was op slag verliefd! En gaf hem de naam Binky. In een klap vielen alle nadelen en walgingen die ik had van dieren weg.  Het kon mij zelfs niet schelen dat mijn vloer na het dweilen, na 5 minuten weer vies was.  Naaktkatten staan erom bekend dat ze aanvoelen hoe hun baasje zich voelt.  En kunnen knuffelen als de beste! Het alleen voelen ging naar de achtergrond.  Er is reuring in huis en gezelligheid.  Zoveel warmte en liefde, dat ik na een paar maanden opzoek ging naar een tweede kat.
En ook die kwam er... 
 
© Cindy De Nocker op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
01.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven. Al heb ik persoonlijk moeite met het fokken van dieren zonder vacht, het is tegennatuurlijk. Hoe zou een mens zich voelen om altijd in zijn nakie te lopen en niet normaal naar buiten te kunnen omdat je onbeschermd bent. Veel katten voelen de stemming aan van hun baasje en mijn kat is ook een echte knuffelaar. Met een gezonde vacht. Maar goed, daar ging je blog niet over. Fijn dat je gezin zoveel gezelligheid en warmte krijgt van de blote beestjes. Want daar ging het om en dat heb je prima opgeschreven.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig