Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

433 Hits

Publicatie op:
Dinsdag 17 maart

Alweer een bloedrode dag op de beurs. Is er dan geen lichtpunt te bekennen?

 Jawel hoor, en wel in het volume. De verhandelde hoeveelheid ondersteund niet langer de paniek. Een eerste voorzichtig signaal van een op handen zijnde herstel. Er zijn nog steeds meer verkopers in de markt dan kopers maar de aantallen worden minder. Het verstand krijgt zo dadelijk weer de bovenhand.

 2020 is nu al een bijzonder jaar terwijl we net in de 12e week aangekomen zijn. Er komen er nog 40.

 De waarden zijn voor beursbegrippen ongekend. Diverse aandelen zijn ruim 50% van hun waarde kwijt. Uitschieters naar nog meer en wat minder zijn er natuurlijk ook. Ahold, ASML en Randstad sluiten de dag zelfs af in het groen. Dat is enkel Flow Traders gegund in de Midkap index. Zoals al getipt sloten ook Curetis (Pharma) en Fastned (Laadpunten) in het groen. Curetis laat zelfs een plus zien van 84%! Stel je voor dat je met 1000 euro instapt, en er ruim 1800 voor terugkrijgt. Mooi rendement.

 Grondslag voor deze stijging is de voorbarige conclusie (hé, vaker gezien!) van de nimmer aflatende en altijd aanwezige geruchtenmachine die haar oog heeft laten vallen op de Duitse firma Curevac. Dit bedrijf is in een ver gevorderd stadium om het Coronavirus te bestrijden. De investeerder Dietmar Hopp, alom vergruisd in Duitsland, dreigt nu uit te groeien tot nationale held.

 Dat ook Trump zijn oog heeft laten vallen op juist deze firma bewijst de komst van de CEO van ditzelfde bedrijf aan het witte huis nu al 2 weken geleden. Zonder opgaaf van redenen is de CEO van vandaag op morgen vervangen. De Duitse regering geeft het bedrijf per direct een kapitaalinjectie van 80 miljoen euro. Het vijandelijk bod van Trump lijkt hierdoor voorlopig van de baan.

 Curetis is op geen enkele wijze gelieerd aan Curevac maar toch. Curetis blijkt een detectiekit op de markt te kunnen brengen voor een snellere manier van testen. Uiterst speculatief aandeeltje maar zeker het volgen waard. Het zou mij persoonlijk niets verbazen als er een dezer dagen € 5.-- of € 10 per aandeel wordt betaald, waar nu € 0,829 in de boeken staat. Gisteren kon je het aandeel trouwens nog aanschaffen voor € 0,39 terwijl de hoogste koers ooit, € 11,-- is geweest. Dat die koers voorbij gegaan wordt, zou mij …....inderdaad, niet verbazen.

 Ook Forfarmers sloot in het groen samen met enkele fondsen meer. De grote daling lijkt voorbij maar zeker weten is er niet bij op de beurs, dus ook vandaag niet. De opening is in elk geval groen. Dat is al een lichtpunt(je).

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dinsdag 17 maart"