Voor schrijvers, door schrijvers
296 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

314 Hits

Publicatie op:
Donderdag 19 maart

Het slagveld wat ook wel eens de beurs wordt genoemd kleurt al dagen bloedrood.

 

En toch, eerste, voorzichtige tekenen van herstel.

 

Sommige geheel te begrijpen, de aandelen zijn goedkoop geworden het bedrijf is meer waard dan er op de beurs geboden wordt. Unilever is daar al een voorbeeld van. Andere stijgers blijken papieren tijgers waar de stijging tot stand komt door een enkele order van 500 aandelen. Envipco (lokale markt) is hiervan een voorbeeld met een stijging van 37,3 %.

 

Er zijn nog immer dalers die nog steeds koersdalingen van 10 % of meer moeten incasseren maar het einde is natuurlijk wel in zicht (soms letterlijk). Inmiddels zijn er aandelen zo goedkoop geworden dat je je hardop afvraagt hoe het kan. Een voorbeeld hiervan is het aandeel Beter Bed. Koers minder dan 1 euro! (Koers 0,946) Met een koerstarget (zonder de coronacrisis) van € 2,50 tot € 3,-- een superkandidaat om je geld te verdubbelen later dit jaar. (Garantie wordt NIET gegeven, maar dat krijgt u nergens, dus ook hier niet)

 

Een uitzondering deze dagen is FlowTraders, dit bedrijf houdt zich bezig met ETP's (Exchange Traded Products) en is een wereldwijde liquidity provider. Zij spinnen garen bij de volatiele markt van de afgelopen tijd dus dat zie je direct in de koers die nu al vanaf 19-02-2020 onophoudelijk dagelijks stijgt. Van een slordige € 19 tot bijna € 27 een opzienbarende koerswinst in deze stugge tijd.

 

Even terug naar Curetis. Eergisteren in de kopersbelangstelling en gisteren alweer van de winstpakkers ruim 16 miljoen aandelen over de toonbank tegen ruim 10 miljoen gisteren. Hierbij zitten de winstpakkers die het aandeel voor een paar dubbeltjes gekocht hebben maar ook kopers die te laat reageerden. Curetis sloot gisteren met een verlies van bijna 13%. Hierbij zitten ook lieden bij die het kapitaal in 2 dagen verdubbeld of zelfs meer dan verdriedubbeld hebben. Alles is mogelijk.

 

Inmiddels komen er wel grote kopers op de markt die hun slag weten te slaan. Zo is er een 3% belang gekocht (+/- 28,5 Mln € ) in Vastned (niet te verwarren met Fastned) wat zich bezighoudt met de verhuur van winkelpanden. Target van de bewuste investeerder is winst in 2021 omdat hij ervan overtuigd is dat retail niet zal verdwijnen. De toekomst zal het uitwijzen. Wachten of al instappen? Er is nog tijd voldoende waarschijnlijk.

 

Wie het weet, mag het zeggen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Donderdag 19 maart"