Voor schrijvers, door schrijvers
326 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

291 Hits

Publicatie op:
donderdag 26 maart

 De beurs blijft verbazen.

  Het meeste gaat zoals verwacht maar uitzonderingen zijn er altijd te vinden. Zo verbaas ik me over het koersverloop van het aandeel Grandvision. Deze optiekketen met winkels van onder andere Pearl laat een koersverloop zien dat doet denken aan een non event.

  De koers is van een slordige € 27,50 gekelderd naar € 16,55 om in enkele dagen weer terug te komen op € 24,7 (slotkoers gisteren). Dit verbaast me.

 Dat een dergelijk koersverloop niet voor alle aandelen gelden zal moge duidelijk zijn, natuurlijk zal eea met de tijd herstellen maar een volledig herstel zoals bij Grandvision zal niet voor iedereen weggelegd zijn. ASML, ASMI, DSM zijn naar mijn mening kandidaten die dat wel zullen doen evenals Adyen, al blijft deze nu nog wat achter.

  SBM Offshore is door de aard van de werkzaamheden waarmee het bedrijf zich bezighoudt interessant voor koersherstel. De financiële sector is dat naar mijn mening niet, terwijl daar alle ogen op gericht zijn.

  Banken in de huidige vorm hebben hun langste tijd gehad, dat is mijn stellige overtuiging. Mensen willen niet langer zo behandelt worden, niet langer deel uitmaken van het gegraai. Een systeem waar iedereen deel uit van moet maken omdat het administratief te volgen is. Initiatieven zoals bitcoin en andere betalingsmogelijkheden zijn daar tekenen van.

  De luchtvaartsector zal natuurlijk gered worden, dat staat wel vast maar er zullen ook genoeg, vooral kleinere bedrijven omvallen die hun vaste kosten nergens op kunnen verhalen, zoals de huur van het pand etc. Bedrijven de online zijn, zoals Amazon en Aliexpress zullen gewoon verder groeien met alle voor- en nadelen van dien.

  De start is in elk geval weer rood vandaag.

  Wie het weet mag het zeggen.

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "donderdag 26 maart"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • zaterdag 25 april (312) Luc Verschuren 25-04-2020

     Terwijl iedereen graag naar de hoofdfondsen kijkt, enerzijds omdat die het minste risico tentoonspreiden, anderzijds omdat ze gewoon bij iedereen bekend zijn, kijk ik persoonlijk graag naar de...

    Lees meer: zaterdag 25 april