Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

566 Hits

Publicatie op:
Drivers license
Rijden naar White Sands NP en Carlsbad Caverns was een eentonige bedoening ,het was een lange rit en hoe gaat dat ,je gedachten dwalen af en je aandacht verslapt ,mijn man was zelfs ingedommeld . Er kwam zo'n godvergeten stadje in zicht en op de automatische piloot reed ik daardoor ,totaal het feit negerend dat er zoiets als snelheids beperkingen zijn .
En net toen ik daaraan dacht...jawel...!!
Met veel lichtgeflikker en een snerpende sirene reed er een flik achter mij.

Ik zette me aan de kant en kreeg een soort van deja vue ! Waar had ik dit nog meer gezien ?
Ah ja ,in Thelma en louise ...die moesten ook aan de kant,dan kwam er die flik en toen haalde Thelma een pistool voor de dag en stopte die verbouwereerde flik in de kofferbak !!
Haha ....maar een blik in de spiegel en ik stopte mijn denkbeeldig pistool in het handschoenkastje want de flik die eraan kwam was niet de knappe gast van Thelma maar een grimmig ogend heerschap dat van huis uit zeker niet de plezantste was.
Behangen met allerlei indrukwekkende (scalpen ?) nee ,gereedschappen om boeven te klissen kwam de man op de ruit kloppen en eiste kortaf :"Drivers licence"

Mijn rijbewijs dateerde van de jaren stillekes , de foto die daarop stond wou je liever niet publiekelijk tonen maar er viel niet te kiezen.
Ik stak hem het vodje papier toe.
Hij bekeek het ,gaf het terug en zei : "I asked for your drivers licence"
Ik gooide het over de boeg van de toerist die de taal niet kent :  "Euh "...
Daar maakte hij korte metten mee en vroeg wat ik in zijn land kwam doen zonder de taal te spreken . En hij werd nog wat kwaaier !

Dus ,ik koos eieren voor mijn geld en leerde plots voldoende Engels ,genoeg om hem te vertellen dat dit nu mijn rijbewijs was.

Er volgde toen een tirade waarbij hij zijn ongenoegen uitte over mijn onnozel rijbewijs ,dat hij me mee naar het politiebureel moest nemen ,dat ik de wet had overtreden en bijgevolg een flinke "fee " te verwachten had . Ik begon zelfs te verlangen naar die "fee" ,alles beter dan mee naar dat bureel te moeten.

Ik begon toen tegen heug en meug onderdanig te doen ,echt niet mijn sterkste kant en "yes sir" en " I'm sorry sir " te zeggen en dat had dan precies toch effekt want na een :" I dont allow speeding ,especially not in my town." gaf hij mijn rijbewijs terug met de woorden :" I can't give you a fee because you have a wrong drivers licence " en we mochten beschikken.

Van een anticlimax gesproken !

Eenmaal uit het zicht ben ik gestopt om mijn rijbewijs eens goed te bekijken en ja ,er stond enkel maar Nederlands en Frans op dus voor die man had het eender wat kunnen zijn.
De jaren daarna heb ik me van een internationaal rijbewijs voorzien ,niet dat ik zo graag een boete heb maar mee naar het bureau moeten...liever niet !

En dat ik me voor de rest van de trip aan de snelheids beperkingen heb gehouden dat spreekt vanzelf !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Drivers license"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig