Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

een bezoek van Séhmar

Vandaag was Sémhar bij me en ik heb het gehad over Was Im. Ze zei ‘kijk je nooit televisie?’ En vraagt hij geld? Ja dat doet hij maar vrij indirect. Hij vraagt of ik schoenen voor hem koop. En toen hij in Nederland was had hij weinig geld en heb ik voorgesteld om wat te betalen maar ze vertrouwde het niet. ‘En wat zegt Léon ervan?’ Nee die vindt het geen goed plan.  En ik ook niet meer. Ik ben net een adolescente met mijn spinsels. ‘Vaak geven ze zich uit voor een ander’ zei ze en gaf me een zoen. ‘Jij verdient beter.’ Ze bleef niet lang want ik heb haar weggestuurd, ze wilde dat ik de broek ging passen en met haar naar buiten ging maar daar had ik geen zin in. Dus nu ben ik heel erg dankbaar dat ze gekomen is in de regen. De volgende keer gaan we naar de kapper, dat moet ik even regelen. Ze vond het verhaal onnaanemelijk maar ik heb haar wel gezegd dat ik niet zo verder wil gaan omdat ik niet met Léon wil sollen en ze zei’ vergeet hem, hij gaat je uitkleden’ en hij wil naar Nederland komen en gaat je gebruiken.’ WE schelen 40 jaar en ik vind Léon nog steeds een hele aantrekkelijke man! Ik hoop dat ik tot bezinning kom want Was Im zegt dat hij heel verlegen is en eigenljk alleen aan zijn studie denkt! Hij zit nog op de middelbare school en studeert filologie. Mijn hersenen zeggen kap ermee, ik doe onnodig pijn en toen zei Sémhar wat maakte je vroeger gelukkig. Ik zei een gesprek met mijn broer die ik zo lief heb. ‘Woont hij dan zo ver weg?’ Nee dat woont hij niet maar ik zie hem zelden. Daar gaat verandering in komen als ik me weet e ontspannen.

Amstelveen, 16 mei 2022

© Ingrid Karstenx op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.