Voor schrijvers, door schrijvers
337 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

132 Hits

Publicatie op:
Eeuwig Licht
Kerstgroet Inspiratiewater 2020 k. ster

Het eeuwig Licht staat aan 't begin, neemt de hele wereld in. Al is de nacht ook nog zo dicht, het maakt ons kindr'en van 't licht. 

Ik hoor het hem nog solo zingen, die jongen vroeger met zijn hoge wat ijle stem. Onze klas zong de coupletten en de kerkgangers vielen ons bij. Samenzingen was prettig. Eigenlijk deed het er niet toe welk lied, maar zelfs de woorden deden mij als zevenjarige wel iets. Ik heb ze in ieder geval onthouden en ontdekte later als volwassene, dat deze psalm (was het een psalm?) op de melodie van Mozart was geschreven. Prachtig.  

 

Die ene regel behelst in feite de boodschap die Kerstmis uitdraagt, een boodschap die anno 2020 heel pijnlijk toepasselijk is.

In deze tijd is het voor velen moeilijk juist dat Licht te ontdekken in een donkere bodemloze poel. In eerlijkheid ook voor mezelf. Lichtjes in kerstbomen en zogenaamde feestelijkheden kunnen toch de andere gedachten niet op de achtergrond drukken. Het is er, het blijft er. Wat wil je na een jaar. Vorig jaar verliep voor velen, voor de inheemse Australische dieren die levend verbrandden als ratten in de val en voor mij persoonlijk net zo bedroevend. Nu is het een wereldlijke kwestie die niemand onberoerd kan laten.  

Ik wens daarom iedereen de kracht en het vermogen toe om tijdens deze Kersttijd het Licht te ontdekken, het vertrouwen weer terug te winnen zodat wij allemaal versterkt het nieuwe jaar tegemoet kunnen gaan.

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Eeuwig Licht"

25.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Gezegende Kerstdagen toegewenst Edith!
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • zaterdag 18 april 2020 (322) Luc Verschuren 18-04-2020

     Behalve om met een zonnige dag te mogen beginnen is er weinig beter voor een technisch analist zoals ik om terug te kijken op de korte beursweek en de bevestiging te zien van je “voorspellingen”.   Zo was er...

    Lees meer: zaterdag 18 april 2020