SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Fooi

Publicatie: 13.09.2020 | Hedwig Meesters

Met een oud-collega zit ik jaren geleden op een terras net buiten Roosendaal. Het is uitgeroepen tot beste terras van Nederland. Vanaf een boomtak schreeuwt een pauw. We kiezen een broodje waarvan ik de naam ben vergeten. Krijgen een gewaagde compositie van brood, kleuren en smaken waarover bloemen zijn gedrapeerd. De uitgerekte druppels saus die het gerecht flankeren, zijn volgens ons met een pipet aangebracht. Natuurlijk draait het om de smaak. En die is in één woord: verrukkelijk. Toch zitten we na afloop, starend naar onze lege borden, met een onvoldaan gevoel. De innemende ober vraagt of alles naar wens is. Nou, antwoorden we eensgezind, het was een kinderportie en nu hebben we nog steeds trek. Vervelend, zegt de knul. Hij gaat overleggen met de kok. Even later komt hij terug met twee kommetjes bisque en een mandje stokbrood. Om onze maag verder te vullen, zegt hij met een glimlach. Dat restaurant weet klanten te binden. We laten lovende woorden en een mooie fooi achter. Sindsdien kom ik er vaker. En de porties hebben nu een volwassen formaat.

Twee weken geleden lunch ik met A in een restaurant in het centrum. Een jaar eerder ben ik hier met iemand die na de vraag of we lekker hebben gegeten, antwoordt dat de pittige bonenschotel een flauwe bonensoep is. Krijgen we nooit klachten over, beweert de serveerster. Deze keer bestellen A en ik Italiaanse tomatensoep. De serveerster, dezelfde als vorig jaar, brengt twee grote borden. Ruikt veelbelovend, zeggen we. Beetje lauw, meent A bij de eerste hap. Zouden ze een blik Unox hebben opengetrokken, zeg ik. Of het smaakt, vraagt de serveerster wanneer ze onze halfvolle borden ziet. Weinig trek, zegt A. Niet lekker, zeg ik. Over Unox heb ik het niet. Raar, reageert de serveerster. Iedereen vindt de soep heerlijk. Opnieuw ligt het niet aan de kookkunst van de kok.

Naar een fooi kan ze fluiten. En mij zien ze hier niet meer.

WAARDERING

HITS:

475

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
13.09.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Herkenbaar :-)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.