SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Het paard van de Sint

Publicatie: 06.12.2021 | Jules du Lac

Het Sinterklaasfeest is weer voorbij. Gelukkig zonder veel heftige toestanden tegen Zwarte Piet, behalve dan de protestactie in Volendam die door bewoners op ludieke wijze met eieren en oliebollen werd bestreden.

Toch wil ik er nog even op wijzen dat het een grof schandaal is om het paard van Sinterklaas dag en nacht over daken te laten huppelen. En dan ook nog wekenlang met die oude, bebaarde man op zijn rug te moeten rondzeulen met al die zingende kindjes om hem heen. Daar wordt elk beest toch gestrest van?

Mogelijk kunnen we een rode-mijter-actiegroep oprichten die volgend jaar overal gaat protesteren waar de Sint op zijn paard verschijnt.
Of zullen we ons bij de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Peta aansluiten? Deze groepering is tegen elk dierenleed en willen zelfs spreekwoorden over dieren, vanwege het bagatelliseren van dierenleed, verbieden.
Voorheen waren woorden als neger, blanke, negerzoen en moorkop al verboden. Nu horen we dus ook niet meer zeggen: zo dood als een pier; de koe bij de horens vatten; als een olifant door een porseleinkast; hond in de pot vinden en nog honderden andere uitdrukkingen. Die moeten verbannen worden.
Zo’n club moet dan toch ook dat lieve paard van Sinterklaas, of de arme reetjes van de Kerstman kunnen verbieden.

Laat die oude man met zijn lange mantel maar op de rug van één van zijn Zwarte Pieten kruipen. Oh sorry, Zwarte Piet mag ik niet meer zeggen. Ik bedoel dus één van zijn gekleurde medewerkers.
Van mij hoeft echt niet een kogel door zijn kop als hij dat niet wil, zoals ene Rogier M. dat ooit wilde, waarbij hij ook nog wilde dat de botsplinters in het rond zouden vliegen om de kindertjes heftige nachtmerries te bezorgen.
Zoiets heeft trouwens geen zin, want er staat natuurlijk meteen weer een nieuwe Sinterklaas klaar om hem te vervangen. Dus toch maar niet doen.

Die Rogier is overigens een beroepsdwarsligger. Hij was voorheen, soms samen met een medeonruststoker, Michel van Z. genaamd, activist bij of zelfs initiator van diverse minderwaardige acties, zoals: Kick Out Zwarte Piet; de grauwe eeuw; geen indianen- en cowboyfeestjes; dreigbrieven aan winkeliers die een Zwarte Pietafbeelding in de etalage hadden; kraken van woningen en nog meer van dat soort negativiteiten.

Wel zou Rogier misschien met een andere actie het paardenleed kunnen stoppen, bijvoorbeeld door het paard te stelen, of op zijn minst met de Sint op zijn rug op hol te laten slaan.
Dan kunnen die lieden weer flink lachen.

WAARDERING

HITS:

332

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.