Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

198 Hits

Publicatie op:
Het verpeste kunstwerk
Bah, ik voel me niet alleen schuldig, ik bén de schuldige. De aanleiding is invoelbaar en daarom goed te delen.
 
In mijn onschuld probeerde ik nog wat glitters aan te brengen op een voor mij gecreëerd kunstwerk. Een kunstwerk gemaakt door mijn dochter waar ze overduidelijk trots op was.
Met haar tiende levensjaar worden kunstwerken voor mama een schaarste vandaar dat ik het wilde inlijsten.
 
Jammer genoeg verpestte ik de hele tekening met mijn goede bedoelingen. Met man en macht probeerde ik er nog wat van te maken maar het verloor met elke veeg meer van zijn kracht en authenticiteit.
 
Gevuld met schaamte moest ik toegeven dat ik het verknald had. Daar stond ik dan met mijn zesendertig jaar. De tranen over mijn wangen.
Nadat emoties bij ons beide weer genormaliseerd waren besloot ik verder te gaan met het eten voorbereiden. En wat zegt de hoog gevoelige mini-me:
'Mam, ik vond het geven van die tekening eigenlijk net zo mooi als jij die zó je best deed míjn tekening nog te redden.'
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het verpeste kunstwerk"

15.10.20
Feedback:
Lieve, wijze uitspraak van dochterlief! Mooi verhaal.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig