Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

371 Hits

Publicatie op:
Hoera ik ben met pensioen
Het is bijna niet uit te leggen, ik ben weer op reis en nu wel twee maanden.
De luxe van gepensioneerd zijn uit zich in dit soort exorbitante dingen.
Even terug naar mijn werkzame tijd.
Zes dagen werken, een dag voor wassen en strijken, boekhouding, de rest van het huishouden deed mijn man, die zich minder aanwezig toonde in onze winkel. Hij was na vijftig jaar werken aan wat rust toe.
En dan opeens, ja hoor, je hoeft niet meer een wekker te zetten of de klok in de gaten te houden, nee, je moet niets, maar je mag alles.
Kijk, en dat alles mogen, hebben wij in daden omgezet.
Met de caravan op reis in het voor en najaar, in de winter naar onze dochter in Australie en tussen door zij we ook thuis. Ja zeker dat zijn we ook wel eens.
Nu echter hebben we de winter achter gelaten en kamperen in het zuiden van Spanje waar we temperaturen hebben van rond de twintig graden.
In alle rust bewegen wij, bezoeken we leuke plaatsen en eten genoeglijk in de caravan.of ergens in een leuk tentje.
Hoezo saai, als je niet meer werkt!!!!!!!
Nou, het is een zege, hoe zeer ik ook genoten heb van mijn klanten en de boeken die ik verkocht. Ik geniet nu erg van elke dag die mij gegeven is.. Ik ga ervan uit dat er nog vele dagen volgen.
Terwijl ik dit schrijf bekruipt me een gelukzalig gevoel dat ik niet thuis kan thuisbrengen.
Als ik naar mijn man kijk, weet ik het weer,
Ik ben een bevoorrecht mens.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Hoera ik ben met pensioen"