SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Huidhongersnood

Publicatie: 03.01.2021 | Hedwig Meesters

Als alleengaande zonder kroost word ik minder vaak liefkozend beetgepakt dan mensen met partner of nageslacht. Zeg maar gerust zelden. En vanwege het nadrukkelijke overheidsadvies om iedereen buiten het gezin voorlopig op veilige stoklengte afstand te houden en dus vooral niet aan te raken – laat staan te omarmen – is mijn huid sinds het begin van de coronacrisis langzaam maar zeker aan het verhongeren. Duw er een stethoscoop op en je hoort de wanhoopskreetjes uit mijn verschrompelende poriën.

En daarom streel ik af en toe mijn wang met mijn door het vele ontsmetten schraal geworden hand. Of sla ik mijn armen om me heen terwijl ik mij inbeeld dat iemand anders me teder omstrengelt. Je moet toch wat om het gevoel te houden dat je bestaat. Mijn emotioneel uitgemergelde vel trapt niet in dat foefje. Die krijst onverminderd om de voedende aandacht van andermens aanraking.

Met Aap en Karel als noodgedwongen uitwijkmogelijkheden voor vacht-op-huidcontact, heeft mijn pluchen knuffel een nieuwe vulling nodig nu ik zijn ingewanden vertroetelend tot pulver heb geperst. En het eens zo glanzende bontje van mijn kat vertoont ernstige tekenen van slijtage. Ziet hij me met uitgestrekte armen op zich afkomen, dan schiet hij ervandoor met een dikke staart en een blik van o nee, daar heb je haar weer met d’r aai- en knuffelaandrang. Een hartelijke omhelzing, bemoedigende aai over mijn bol of geruststellende hand op mijn schouder? In deze tijden is het te veel gevraagd.

Dat lichamelijk contact van levensbelang is voor baby’s weten we. Het is een basisbehoefte. Maar de betekenis van dat verlangen neemt echt niet af wanneer we volwassen zijn. Elkaar aanraken vermindert stress. Het zorgt ervoor dat we endorfine aanmaken, wat ziektes voorkomt en zodoende bijdraagt aan onze gezondheid.

En daarom hoop ik dat alle slachtoffers van deze huidhongersnood zo snel mogelijk weer alle omhelzingen en andere lichamelijke uitingen van genegenheid zullen krijgen die ze zich wensen. Laat maar komen.

WAARDERING

HITS:

418

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
04.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi geschreven Hedwig! Ik zou je graag een knuffel sturen, maar ik weet niet of hij aankomt :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Herkenbaar!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi geschreven, mooi woord ook, huidhongersnood. Wat dat betreft is dit idd een ongezonde tijd !
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Frappant Hedwig! Ik heb toevallig van de week een gedicht voor een wedstrijd ingestuurd met een regel met wangen en huidhonger erin verwerkt. Ik snap je gevoel dus helemaal. Goed beschreven...enne sterkte uiteraard en veel knuffels gewenst dit jaar en veel geluk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hedwig Meesters 04.01.21
    Dankjewel Annemarie. Nou overdrijf ik mijn blogs graag, maar een paar knuffels zijn altijd welkom :-)
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.