Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

515 Hits

Publicatie op:
In Lovely Memory...
DSC 2919 CreativeHet roestige hekje zwaait knarsend open ,de onaardse stilte valt als een deken over mijn schouders , de hoge Keltische kruisen steken zwart af tegen de ondergaande zon ,Kruis en Zonnewiel met mekaar vergroeid.

Het oude en het nieuwe geloof verenigd.

Licht en behoedzaam zet ik mijn voeten neer , ik wil de doden niet storen.


Toevallig hier voorbij gereden en gestopt ,het vergane kerkje had mijn aandacht getrokken , het lag daar , temidden van de oude grafstenen , ontmanteld , de toren als bewaker van de graven . Het dakloze gebouw als vuilnisbelt voor de afgedankte verkleurde plastic bloemen en verlepte planten.

Ik lees de opschriften : " In Lovely Memory " bekijk de datums en ontdek verwonderd dat er op sommige heel oude grafstenen verse bloemen zijn neergelegd.


De stilte is tastbaar en vredig tot er me , over mijn schouder kijkend , een gevoel van schrik overvalt ....een groepje kruisen , ietwat afgelegen ,lijkt de oorzaak .. En hoor ik nu een flard "nacht op een kale berg " door mijn hoofd spelen ??
Nee zeg ,verdorie , ik geloof toch niet in dat soort dingen ? Maar voor ik erover kan nadenken is het weer weg en is de sfeer terug vredig.

Ik maak nog een paar plaatjes en ga weg.

Het hekje snerpt een krijsend : " See you again ? "
Ik sta terug op straat en maak de bedenking dat ik best minder zou rondlopen op vergane kerkhoven !
Een mens krijgt er rare gedachten van !


Mystiek Ierland....toch een beetje spooky ??

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "In Lovely Memory..."

13.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig